Nem magyar gazdáktól – franciáktól és baszkoktól szerzi be a csibéket és a kacsákat Orbán cigányhizlaló boszorkánya

Nem magyar gazdáktól – franciáktól és baszkoktól szerzi be a csibéket és a kacsákat Orbán cigányhizlaló boszorkánya

A ‘társadalmi leszakadás’ miatt veszélyes helyzetbe került gyermekek étkezési támogatását célul kitűző alapítvány szokatlan működési modellben igyekszik elérni céljait. A Magyar Narancs kiderítette: az adománycsirkéket Baszkföldről, a kacsákat Franciaországból hozatják tetemes szállítási költségekkel. Iroda, alkalmazott, autó, könyvelő nincs.

2010 januárja óta működik Hegedűs Zsuzsa alapítványa, a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítványt (MGYLJ). A Magyar Narancs hosszú cikkben veszi sorra a Hegedűs által sikeresnek értékelt alapítvány működési sajátosságait. Hegedűs egyébként 2010 júliusa óta Orbán Viktor „társadalmi felzárkóztatásért” és konfliktusok kezeléséért felelős főtanácsadója, ezért havi 997 ezer forintot kap havonta.

Hírdetés

A „társadalmi leszakadás” miatt veszélyes helyzetbe került gyermekek étkezési támogatását célul kitűző alapítvány a működése óta 608 milliós bevételre tett szert, az idei adományosztásra költött összegekkel együtt majdnem 572 milliós kiadása volt.

A Magyar Narancs azt írja: a szétosztásra szánt csibéket Spanyolországból, Baszkföldről hozatták, a kacsákat Franciaországból, a disznókat pedig Pintér Sándoron keresztül börtöngazdálkodásból szerezték be. Csak a spanyolországi szállításra több mint 160 millió forint ment el a lap szerint. A külföldi beszerzésre Hegedűs szerint azért volt szükség, mert „a magyar kereskedők nem tudtak volna annyi állatot biztosítani, amennyit ki akartak osztani”…

Az alapítványnak nincs alkalmazottja, se infrastruktúrája, irodája, nem fizet telefonszámlát, és nem bérel autót, de még saját könyvelője sincs. Az MGYLJ működtetője, szóvivője és adományfelhajtója egy személyben Hegedűs Zsuzsa, illetve munkatársa, Bogdán László, aki főként adminisztratív és logisztikai feladatokat lát el, mindezt társadalmi munkában, a parlament miniszterelnökségi szárnyában, a főtanácsadó kétszobás irodájából végzik, osztási kampányidőszakban pedig szintén a Miniszterelnökség biztosította sofőr és jármű fuvarozza az elnök asszonyt. Hegedűs ettől függetlenül azt mondja: az alapítvány sem kormányzati, sem pályázati támogatást nem fogad el, továbbá sem tiszteletdíjat, sem költségtérítést nem fizet senkinek, „kizárólag adományból, társadalmi munkában teljesíti a vállalt feladatokat”.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »