Nem lesz víz, áramfejlesztőt szerelnek

Nem lesz víz, áramfejlesztőt szerelnek

Új áramfejlesztővel gyarapodik a sepsiszentgyörgyi vízház gépparkja. A berendezést szerdán szerelik fel, s amint azt a regionális vízszolgáltató az előző napokban közzé tette, a munkálatok idején a megyeszékhely több részén a lakásokban és az intézményeknél, valamint Árkoson is szünetel az ivóvíz-szolgáltatás.

Butyka Elemér, a Közüzemek Rt. technikai igazgatója lapunkat arról tájékoztatta, hogy hasonló áramfejlesztőket korábban Kovásznán, Kézdivásárhelyen, valamint Bodzafordulón is telepítettek. A víz pumpálásához elektromos áramot használ a Közüzemek Rt., és hosszabb áramkiesés esetén nem tudják biztosítani a szolgáltatás folytonosságát. Az áramfejlesztő hasonló helyzetekben megoldást jelent – magyarázta.

Hírdetés

A berendezés csatlakoztatási munkálatai miatt szerdán 8.30 és 17.30 óra között szünetel a vízszolgáltatás a megyeszékhely Csíkszereda felőli bejáratától egészen az Illyefalva felé vezető körforgalomig, beleértve a Lenin, Olt, Csíki és Borvíz negyedet is. Nélkülözniük kell az ivóvizet a város alsó részében található iskoláknak és óvodáknak is, akárcsak az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóságnak és a szomszédos gyáraknak (RGT, TTC). Nem lesz víz a Sepsi Arénában és a Sepsi OSK Arénában, illetve Árkos községben sem.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »