Nem lehetünk nyertesek az Oroszország elleni konfliktusban

Nem lehetünk nyertesek az Oroszország elleni konfliktusban

A Magyar Munkáspárt elnöke szerint a második világháború arra tanít, hogy Magyarország nem lehet nyertes egy olyan konfliktusban, amelyet a nagyhatalmak Oroszország ellen vívnak.

Thürmer Gyula pénteken Budapesten, a szervezet április 4-ei megemlékezésén kifogásolta, hogy a kormányzat az Egyesült Államok, Németország és a NATO mellé állt az ukrajnai konfliktusban, ahelyett, hogy a nemzeti érdekeket képviselné.
A politikus a hallgatósága előtt úgy fogalmazott: a kárpátaljai magyarságot nem lehet úgy megvédeni, hogy Magyarország a fasiszta-nacionalista ukrán kormány mellé áll, és vállalja a háborút Oroszországgal szemben.
A fasizmus ellen csak úgy lehet küzdeni, ha megszüntetik annak kiváltó okait, a nyomort, a szegénységet, a kizsákmányolást, az igazságtalanságot, a pénzügyi tőke uralmát, a kapitalizmust – mondta.
Thürmer Gyula kiemelte: a hetven évvel ezelőtti április 4. akkor is egy új élet nyitánya volt, ha a mai politika azt a bűnös évtizedek nyitányaként akarja beállítani.
“Magyarország a második világháború vesztese volt. Nem sajnálkoznunk kell, nem átírni a valóságot, hanem tanulni a múltból” – jelentette ki.

Hírdetés

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »