Nem láttam! Nem vettem észre! Lehet, hogy megütöttem õt …

„Nem láttam! Nem vettem észre! Lehet, hogy megütöttem őt, ütköztem vele. Folyik a tisztázás, lehet, hogy az eredmény az lesz, hogy az én hibám”. (Jurij C.)

A Viking Sigyn kapitánya valóban nem láthatta maga előtt a Hableányt, amikor a Kossuth tér magasságából – ahol majdnem megállt az utasai kérésére – elindult, mert a Hableány nem volt a Viking Sigyn előtt!

Hírdetés

A Hableány a Viking Sigyn mellett a Kossuth tér magasságában hajózott el, a pesti oldalon és hajózott tovább a part mentén. A Margit híd előtt 200 méterre bele akadt a híd előtti zöld bolyába. A Hableánynak a bójával való ütközéséről szakértő a HÍRTV műsorszolgáltatásában nyilatkozott.

A Margit híd előtti két pillér közötti távolság 80 méter. A két pillér előtt a Margit híd előtti bóják 200 méterrel a hídpillérek előtt vannak elhelyezve A hegymenet megkezdésére a két pillér között kb. 76 méter szélesség áll rendelkezésre. Május 29-én a 76 méter széles távolságon belül olyan erősek voltak a keresztáramlások, hogy bármely vízi jármű a Margit híd alatt a hegymenetet csak a 76 méter távolság közepén volt képes megkezdeni. A 76 méter távolság közepén a Duna vízsebessége a Duna átlagos víz sebességéhez képest tízszeres volt. A közép távolságtól jobbra és balra még ennél is nagyobb.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »