Nem kicsit vertek szét két rendőrt Franciaországban

Feldühödött tüntetők egy kisebb csoportja rátámadt szerdán Párizsban egy rendőrautóra, amelyben ketten ültek. Ezzel párhuzamosan országszerte rendőrök tiltakoztak az elszabadult erőszak ellen, amely szerintük kimondottan ellenük irányul.

Michel Cadot fővárosi rendőrfőnök szerint „szélsőségesen megdöbbentő” szintre emelkedett az erőszak. Bejelentette, hogy a támadók ellen gyilkosság kísérlet miatt indítanak eljárást.

Hírdetés

A rendőrfőnök a sajtó képviselőit arról tájékoztatta, hogy mintegy 15, részint maszkot viselő személy vasrudakkal támadt a gépkocsira, majd egy benzines palackkal felgyújtotta. A férfi vezetőt megverték, amikor kiszállt. Őt kórházba vitték kezelésre. Járőrtársa, egy nő kisebb sérüléseket szenvedett.

A tüntetők szerint Párizsban és máshol a rendőrök maguk szították az erőszakot a tervezett új munkaügyi törvény elleni utcai tiltakozások alkalmával. „Mindenki gyűlöli a rendőröket” – kiabálták a Köztársaság téren, ahol több száz rendőr gyűlt össze ebédidőben, hogy elítéljék a „zsaruk elleni” gyűlöletet. A tüntetők ezt provokatívnak nevezték. Őket aztán paprika spray-vel szétkergették.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »