Nem kért a civilizálásból az egyik utolsó érintetlen törzs

Nem kért a civilizálásból az egyik utolsó érintetlen törzs

A világ utolsó modern civilizáción kívül élő törzsei közé tartoznak az Indiai-óceánban fekvő Északi-Sentinel sziget őslakói. A szigetek Indiához tartoznak, ám maguk a hatóságok sem szállnak partra ott: a harcias őslakók soha senkit nem engednek a területükre. Most már törvénnyel védik az érintetlenségüket, nyugalmukat.

Ennek ellenére egy 27 éves amerikai, John Allen Chau környékbeli halászokkal megközelítette a szigetet, majd kenuba ült, hogy partra szálljon.

Hírdetés

Szemtanúk szerint az őslakók nyílzáport zúdítottak rá, de ő ennek ellenére tovább ment, erre az őslakók kötelet kötöttek a nyaka köré, és elvonszolták. A halászok másnap reggel találták meg a holttestét a tengerparton.

A BBC helyi hírforrásokra hivatkozva arról ír: Chau misszionárius volt, aki kereszténységre akarta téríteni a bennszülötteket.

Az Indiai-óceánban fekvő Andaman-szigeteken néhány száz főnyi bennszülött népesség él, amelyek kívül léteznek a modern civilizáción. Mellettük még a brazíliai őserdőben tudnak olyan törzsekről, amelyeknek nincs kapcsolatuk a modern világgal.

(Daily Wire – Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »