Nem kérdezték Kubatov Gábort az emberei lövöldözésbe torkollt háborújáról

Nem kérdezték Kubatov Gábort az emberei lövöldözésbe torkollt háborújáról

2015. október 21-én 20:00 és 21:00 óra között hangos kiabálásra és pisztolylövésre figyeltek fel a Budapest, XVIII. kerület Bója utca lakosai, illetve az arra közlekedő polgárok. A helyszínre érkeztek a rendőrség munkatársai, akik intézkedést foganatosítottak, majd – ahogy azt a sajtóhírekből tudni lehet – Szabó (Szőke) Ferencet súlyos testi sértés kísérletével gyanúsították meg. Szőke a Fradi Security korábbi vezetője, Kubatov Gábor fideszes pártigazgató "katonája" volt, egy alkalommal aktívan kivette a részét a Fidesz Lendvay utcai székházának védelmében is. Igaz, Szőke akkor úgy fogalmazott, hogy "éppen arra jártam".

A korábban gyilkosságért elítélt Szőke a TV2 Tények című műsorának adott interjúban elmondottak szerint egy olyan jogos önvédelmi helyzet állt fenn, amely során a családját szerette volna védeni az ingatlanában rátámadó Fölgye Páltól, a Fradi Security jelenlegi vezetőjétől, Kubatov aktuális erős emberétől, aki ugyancsak jól ismert a hatóságok előtt.

Érdekes, hogy a lövöldözés kapcsán Szőke (ex-Fradi Security) ellen megszüntették az eljárást, azonban Fölgyével (Fradi Security, Kubatov munkatársa) szemben – aki Szőke nyilatkozatai szerint „nagy erővel berúgta a kaput”, „dulakodni kezdett”, bántalmazta Szőke párját is – nem is indult vizsgálat.

Nem tudni, hogy az eljárás során miért nem vizsgálták Fölgye cselekvőségét, hogyan úszhatta meg Kubatov bizalmasa és hűséges munkatársa még a gyanú közlését is (kevesebbért már a TEK szokott intézkedni…). Megbízható informátorunk szerint a történeti tényállás megállapítása, annak értékelése során tudatosan kerülték annak kivizsgálását, hogy az események miként kapcsolódnak Kubatov Gáborhoz, a Ferencváros elnökéhez, aki egyben a Fidesz alelnöke és pártigazgatója is egyben, az említett jómadarak egykori (Szőke esetében), illetve jelenlegi főnöke.

Portálunk értesülései szerint az ügyben Budapest rendőrfőkapitánya, Bucsek Gábor hírzárlatot rendelt el, annyi információ azonban mégis kiszivárgott, hogy az eljárást megszüntették, Kubatov kegyvesztett bizalmasának, azaz Szőke cselekvőségének bizonyítására a legkülönbözőbb szakértőket (igazságügyi orvosszakértő, igazságügyi fegyverszakértő, igazságügyi toxikológus szakértő és mások) vonták be. Hogy Kubatov Gábornak a súlyos bűncselekmény kirobbanásával kapcsolatban betöltött szerepének objektív, elfogultságoktól mentes kivizsgálására miért nem került sor, azt az ügy részleteit ismerő informátorunk egyértelműen a politikai nyomásgyakorlásnak tudja be.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »