Nem kérdés, hogy bejut az LMP

Nem kérdés, hogy bejut az LMP

Schiffer András a Ma reggelben annak a véleményének adott hangot, hogy a lehet Más a Politika (LMP) mindenképpen erősebb, mint 2010-ben ugyanekkor.

Az LMP az országos listát pénteken leadta, vasárnap estére pedig összegyűjtötték mind a 106 egyéni választókerületben a szükséges ajánlásmennyiséget – jelentette be Schiffer András, a Ma reggelben. A párt társelnöke hozzátette: „hihetetlen teljesítmény volt, amit ez a párt, ez a közösség kitolt magából az elmúlt két hétben”.

Schiffer András elmondta: az elmúlt másfél év zivatarai után úgy érzi, hogy a társaság egyrészt visszanyerte önbizalmát, másrészt „egy sokkal erősebb csapattal vágunk neki a megmérettetésnek, mint 2010-ben”. Hozzátette: „nem kérdés, hogy bent leszünk újra az Országgyűlésben”.

Hírdetés

Az LMP társelnöke elmondta, hogy látott olyan kutatásokat, amelyek szerint az LMP 6-7 százalékon áll, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: mindenképpen erősebbek vagyunk, mint 2010-ben ugyanilyen időtájt.

A párt olyan törvényjavaslatot nyújtana be tavasszal a parlamentnek, amely a közszereplőket a közszereplésükkel arányos tűrési kötelezettséggel terhelné. Erről Schiffer András elmondta: szeretnénk olyan viszonyokat teremteni, amikor az állampolgárok, és a közhatalmat ellenőrző sajtó bátran járhat el, így van esély arra, hogy például a politikai korrupciót vissza lehessen szorítani. „Aki a közhatalom nevében jár el, tűrnie kell az emberek ellenőrzését” – közölte.

Schiffer arról is beszélt, hogy új földosztásra van szükség Magyarországon, mert véleménye szerint, amíg a nagybirtok uralmát nem törik meg, addig érdemi valós munkahelyteremtés ebben az országban nem lesz. Az LMP 1200 hektáros birtokmaximumban gondolkodik – tette hozzá az LMP társelnöke.

„Szó nincs reprivatizációról, (…) mi azt szeretnénk elérni, hogy ugyanúgy, mint Franciaországban, Dániában, vagy Ausztriában kis léptékű helyi gazdaságok összekapaszkodva, szövetkezetekben könnyen piacra tudjanak juttatni olyan termékeket, amelyek megkívánják a helyben élő emberek munkaerejét” – fogalmazott Schiffer András.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »