"Nem kell történelmet hamisítani" – Schiffer cáfolja Donáth Anna hazugságát a rákosista nagyapjáról

"Nem kell történelmet hamisítani" – Schiffer cáfolja Donáth Anna hazugságát a rákosista nagyapjáról

Részlet a tegnapi Fb-bejegyzéséből:

Donáth EP-képviselő ezt írta ma nagyapjáról, Donáth Ferencről: „Lecsukta Rákosi is, amikor a másik szélsőséggel szállt szembe.” Na most akkor valamit tegyünk rendbe. Donáth Ferencet 1951 februárjában tartóztatják le, egészen addig a Főtitkársági Iroda (értsd: Rákosi-titkárság) vezetője és a Központi Vezetőség tagja. Akkor és ott nem szállt szembe semmivel és legkevésbé sem értékelte elvtársait „szélsőségnek” (főként miután ez a kifejezés a rendszerváltás után jött divatba).

Hírdetés

Az én nagyapámat, Schiffer Pált 1950 áprilisában tartóztatták le, három évig volt siralomházban, sorozatos éhségsztrájkjai miatt 1955 novemberében szakították félbe börtönbüntetését.

(…)

Mindannyian, akik ott ültek az uralkodó párt vezérkarában, vakon hittek az „eszme”, a „rendszer” nagyszerűségében. Mindez semmit nem von le Donáth Ferenc ’56-os, illetve a nyolcvanas évek ellenzéki ébredésében szerzett történelmi érdemeiből. Nem kell hozzá történelmet sem hamisítani.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fschifferandras%2Fposts%2F10157876185133668&show_text=true&width=552&height=245&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »