Nem kell senkinek Elvis magánrepülőrepülője

Nem kell senkinek Elvis magánrepülőrepülője

Elárverezik Elvis Presley egykori magángépét. A repülő már 36 éve elhagyatottan áll egy kifutópályán.

Elvis Presley egykori magánrepülőgépéről a motor hiányzik, a pilótafülke is lepusztult, a bársonyülések párnái szinte teljesen tönkrementek. Az 1962-es Lockheed JetStar 1329-es típusú repülőgép több mint 36 éve áll teljesen elhagyatottan egy új-mexikói kifutópályán, tavaly megpróbálták eladni mintegy 430 ezer dollárért (120 millió forintért), de senkinek sem kellett – írja a CNN.

A Lockheed JetStar egyike annak a 204 darab gépnek, melyet a repülőgépgyár 1957 és 1978 között legyártott és ezek közül Elvis kettőt is megvásárolt.

Hírdetés

A másik, amelyet egy slágere után Hound Dog II-esnek nevezett el, még a mai napig ott áll a híres Graceland birtokon, amely manapság múzeumként funkcionál.

Presley egykori gépe édesapjához, Vernon Elvis Presley-hez került, de két évvel később ő is elhunyt, és a gép tulajdonos nélkül maradt, azóta pedig turistalátványossággá vált Roswellben. Az online aukciós oldal, az IronPlanet 2018. július 27-ig fogadja a liciteket a repülőre. Az oldal beszámolója szerint megvan a gép minden dokumentuma, számlakönyve, amely bizonyítja, hogy Elvis Presley volt az előző tulajdonos.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »