"Nem kell megrémülni egy kötelezettségszegési eljárástól"

Ezt mondta a kormányszóvivő az M1 csütörtök esti műsorában. Kovács Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy markánsan kirajzolódnak a magyar kormány elleni “koncepciózus eljárás” alapjait adó témák, politikai összefüggések. A kötelezettségszegési eljárás egy jogi procedúra, amelyet akkor indítanak egy tagállam ellen, ha nézetkülönbségek vannak. Ilyenkor a tagállamnak meg kell védenie saját álláspontját – fejtette ki a szóvivő, hozzátéve: a magyar kormány, ha kell, a bíróságig is elmegy.

A kormányszóvivő a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban azt mondta: az egyenlő feltételek, míg a civiltörvény esetében az átláthatóság megteremtése volt a magyar kormány célja.

Hírdetés

A kormányszóvivő azt is közölte: minden készen áll arra, hogy a pénteken kezdődő budapesti vizes világbajnokság sikeres legyen. Kiemelte, hogy minden magyar ember egészségét, javát szolgáló létesítmények jöttek létre.

Ráadásul az ilyen fajta befektetések máshogy térülnek meg, mint egy üzleti vállalkozás esetében. Így például a megújult, megépült létesítmények, a beszerzett eszközök, a rendfenntartó erők eszközeinek fejlesztése mind olyan, amely a rendezvény után is megmarad, Magyarországot szolgálják – jegyezte meg.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »