Nem kell a Yale hallgatóinak a szólásszabadság

Nem kell a Yale hallgatóinak a szólásszabadság

Alig egy óra alatt félszáz aláírást sikerült összeszedni a Yale Egyetemnél a Fox News-nak a szólásszabadság eltörlését célzó petícióra.

Az alkotmánynak egyetlen nagy biztonságos térnek („safe space”) kellene lennie – hangzik el a Fox News riporterétől abban a videóban, amelyben aláírásokat gyűjt a Yale-nél az első kiegészítés eltörlésére. Az Egyesült Államok ebben biztosítja a szólás, a vallás, a gyülekezés, a sajtó, de a beadványok előterjesztésének szabadságát is. Az egyetem közösségéből mégis egy óra alatt akadtak ötvenen, akik aláírták az eltörlésére vonatkozó petíciót, méghozzá a mikroagressziókkal szembeni fellépés érdekében.

Hírdetés

A Fox News riportere a videóban azzal érvel a megszólítottaknak, hogy nem kellene a mikroagressziókat védeni, és nem klassz dolog viccet csinálni az emberekből. De felhozta azt is, hogy biztonságos térré kellene átalakítani az alkotmányt. (A „safe space” a politikai korrektség hívei szerint olyan hely, ahol az embereknek nem kell kritikától, véleményük megkérdőjelezésétől tartaniuk, míg a mikroagressziók olyan kifejezések, melyekkel valamiféle előítéletet sugalmazunk. Az amerikai egyetemeken terjedő polkorrektségről itt írtunk korábban.)

Az Ami Horowitz által megkérdezettek nagy része fantasztikusnak, kiválónak nevezi a petíciót, és láthatólag szívesen írják azt alá.

A Reason a videó kapcsán megjegyezte: ugyan nem tudni, hányan nem írták alá a megkérdezettek közül, és a szignózók közül hányan vették komolyan a riportert, mégsem lehet megnyugodni ezek miatt. Ugyanez az egyetemi közösség volt az, amelyik felháborodott azért, mert nem tiltják a nem polkorrekt halloweeni viseletet. Mint ekkor elhangzott, az egyetem feladata némelyek szerint nem az, hogy intellektuális, hanem hogy biztonságos teret hozzon létre.

A Reason felidézte, hogy divat is lett egyes baloldali körökben a szemétre kívánni a teljes amerikai alkotmányt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »