Nem Katinkának fáj a legjobban a FINA-döntés

Jakabos Zsuzsanna is számhalmozó volt a világkupán, fontos bevételi forrása volt ez a „munka”.

Alighogy befejeződik a budapesti vizes-vb, már kezdődik is az az úszóvilágkupa, aminek szabályváltoztatásai miatt Hosszú Katinka nyílt levelet intézett az úszótársadalomhoz szerda reggel. De nem csak neki, Jakabos Zsuzsannának is rossz a legfőbb szabály, vagyis az állomásonkénti négy számos korlátozás, mint az Index.hu cikkében megjegyzi, a vk moszkvai állomásán hat számban állt a rajtkövön.

Hírdetés

Jakabos Zsuzsanna stábjának a jelenlegi helyzetben nem marad más, mint egyéb versenyek után nézni, sok esélye nem lesz ugyanis a megmaradó számokban a vk-n Hosszú Katinka mellett. A számlimit által az egyes számok specialistái pedig meg fognak jelenni, így például a „Katinka-mentes” 50 gyorson sem lesz esélye, ugyanígy 200-on és 800-on sem, mint Petrov Iván edző a lapnak elmagyarázta.

Jakabos mellett Petrov szerint Verrasztó Dávid világ- és Európa-bajnoki érmes is vesztese lesz a változásoknak, ő vegyesen, 200 és 1500 gyorson gyűjtögethetett volna, de így nem fog, a világ most nem a több számot vállalóknak áll. Ezért, mint mondja, a mellúszók nyertesek lehetnek, ők ugyanis például vegyesen vagy más számokban nem igazán mennek.

Petrov szerint több világsztár is lehet, akiknek pozitív a FINA szabályváltoztatása, hisz az utazást fizetik nekik, nő a vonzereje tehát a vk-nak, amit azért Petrov szerint is meg kell valamilyen módon reformálni, mert az úszószakma, a média és a közönség sem nagyon fordult felé eddig.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »