Nem kapott menedékjogot a keresztény iráni, mert vallása „nem békés”

A brit Home Office elutasította egy az iráni menekült menedékkérelmét, mert a férfi a keresztény vallást gyakorolja. A kormányszerv határozatában kijelentette, hogy a kereszténység „nem a béke vallása”, ennek alátámasztására pedig a Jelenések Könyvéből hozott idézeteket, amelyek szerintük erőszakos és félelemkeltő képek.

Ezek a példák nem támasztják alá az Ön állítását, hogy azért tért volna át a keresztény hitre, mert felfedezte, hogy az a béke vallása az iszlámmal szemben, amely erőszakra, haragra és bosszúra uszít”, írta a hivatal.

Hírdetés

Nathan Stevens, az iráni férfi menekültügyi előadója maga is döbbenetét fejezte ki Twitteren a döntés fölött.

„Bármi legyen is a hite valakinek, hogy lehetséges, hogy egy kormánytisztviselő önkényesen felkap egy szent könyvet, és arra használja, hogy lepiszkolja az őszinte lelkiismereti döntését arról, hogy milyen vallást kövessen?”

Nem ez volt az első eset, hogy a Home Office keresztényeket oktatott ki vallásuk „helytelenségéről”. Egy korábbi határozatban, egy másik ügyben így fogalmaztak:

„Menedékkérelmében úgy fogalmazott, hogy Jézus az Ön megmentője, de ugyanakkor azt is állítja, hogy Ő nem képes megmenteni Önt az iráni politikai rezsimtől. Ez alapján pedig Önnek nincs igazi meggyőződése hitében, és Jézust csak félszívvel tiszteli.”


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »