Nem kapott ingyen fát, szíven szúrta a hivatali dolgozót

Előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség egy 69 éves mátraderecskei férfi ellen, aki január végén megkéselte a település polgármesteri hivatalának egyik dolgozóját – közölte a megyei főügyész kedden az MTI-vel.

Szalóki Zoltán felidézte: a férfi és őt gondozó élettársa rendszeresen részesedtek az önkormányzat által szociális alapon juttatott tüzelőből, amelynek szétosztását a polgármesteri hivatalban dolgozó sértett felügyelte.

Hírdetés

Január utolsó hetében – amikor a vádlott a remélt tüzelőért ment – a hivatal dolgozói arról tájékoztatták, hogy az elosztás még nem történt meg, ezért nem adhatnak neki. Erre a férfi bosszút fogadott a sértett ellen, akit a késlekedésért felelősnek tartott. Azt mondta, hogy megszurkálja, mert nem kapott fát. 

Másnap, január 29-én délben a vádlott megjelent a polgármesteri hivatal kazánházánál, ahol bicskával, közepes erővel szívtájékon szúrta a hivatali dolgozót, majd hazament. A sértett életveszélyes sérülést szenvedett, mivel a kés megsértette a szívét, sürgős műtéti beavatkozás hiányában belehalt volna a sérülésbe.

A vádlott üldöztetéses téveszméktől szenved, elmebetegsége és ebből fakadó aktuális indulati állapota a cselekmény elkövetésekor a beszámíthatóságát közepes fokban korlátozta. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az előzetes letartóztatásban lévő férfire.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »