Nem kapott cigarettát, ezért agyonverte áldozatát egy hajdúszováti cigány – a mészárlás után még játszott egy kicsit

Nem kapott cigarettát, ezért agyonverte áldozatát egy hajdúszováti cigány – a mészárlás után még játszott egy kicsit

Nem kapott cigarettát, ezért gyilkolt a 17 éves cigány. A mészárlás után otthon még játszott egy kicsit az Xboxán.

2012 szeptemberében kegyetlen gyilkosság rázta meg Hajdúszovátot. Egy kora reggelen érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az Ady Endre utca árkában holttestet találtak. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy az elhunyt személy egy 58 éves helyi férfi, akit olyan kegyetlenül megvertek, hogy helyszínen belehalt a sérülésekbe. A faluban az áldozatot sokan ismerték és mindenki értetlenül állt az események előtt, hiszen elképzelni sem tudták a helybéliek, kinek árthatott a férfi.

Hírdetés

Ma már tudjuk a választ: senkinek. Egy, akkor mindössze 17 éves cigány – R. Dávid – azért gyilkolta meg a férfit, mert nem kapott tőle cigarettát. A gyilkost egy hónap múlva fogta el a rendőrség. A bíróság elé végül nem csak R. Dávidnak, hanem sógorának, R. Tamásnak is kellett állnia, utóbbinak bűnpártolás miatt.

A vádirat tartalmazza, hogy R. Dávidot lakóhelyén agresszív, kötekedő személynek ismerik, aki gyakran beleköt a gyengébbekbe. A bűncselekmény elkövetésének napján – 2012. szeptember 8-án – a fiú (a Dehír.hu cikke következetesen hallgat a származásáról – a szerk.) körülbelül este nyolc órakor érkezett meg a település sörözőjébe, ahol ismerőseivel italozott, miután korábban már marihuánás cigarettát szívott. A fiatalember innen záráskor távozott. Az áldozat nyolc óra körül érkezett meg a község másik vendéglátóhelyére, ahol biliárdozott és szeszes italt fogyasztott. Zárórakor az italbolt üzemeltetője felajánlotta neki, hogy gépkocsijával a sörözőig elviszi. A sértett tíz óra körül szállt ki az autóból, s elindult hazafelé. Eközben a vádlott lakása irányába tartott.

Az elsőrendű vádlott és a sértett a település tejcsarnoka környékén találkozott össze negyed tizenegy körül. R. Dávid meglátva a sértettet, tüzet és cigarettát kért tőle, s mivel a férfi ezt megtagadta, haragra gerjedt. Az árok és a járda közötti szakaszon nekiment a sértettnek és verni kezdte: egyszer ököllel a fején megütötte, majd a földre került áldozat fejét nagy erővel ütlegelni kezdte, végül a közeli árokba fordította és távozott a helyszínről.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »