Nem kapott 3 milliós jutalmat a polgármester, elvetetné a képviselők havi 23 ezer forintját

Nem kapott 3 milliós jutalmat a polgármester, elvetetné a képviselők havi 23 ezer forintját

Miután Gönyű független polgármesterének, Major Gábornak áprilisban nem szavazták meg a hárommillió forintos, adóval 3,5 milliós jutalmat, a jobbikos dr. Nagy Gergely helyi képviselőtől megtudtuk, hogy most a testület tagjai járhatnak rosszul, méghozzá pont a polgármester javaslatára.

A településvezető ugyanis egy olyan előterjesztést készített a testület május 31-i ülésére, amivel hatályon kívül helyeztetné a képviselők és a bizottsági tagok tiszteletdíjáról szóló önkormányzati rendeletet, magyarán

elvenné a képviselőknek járó, havi kb. 23 ezer forintos tiszteletdíjat.

Ezt a tiszteletdíjat eddig a képviselők egy része fölvette, másik része felajánlotta valamelyik civil szervezet számára, erről szabadon dönthettek. Ha azonban megvalósul a polgármester terve, akkor ez a rendelkezési jog is elvész – mondta az Alfahírnek. dr. Nagy Gergely, hozzátéve: ezzel a tiszteletdíj mellett az a minimális tisztelet is elvész, hogy a képviselő egyáltalán maga rendelkezhessen a tiszteletdíjáról.

Hírdetés

„Olyan, mint a kommunizmusban: mi majd eldöntjük, hogy mire használjuk a nektek ki nem fizetett tiszteletdíjakat”

– fogalmazott.

Az előterjesztés szerint „a jogszabály hatályba lépésétől kezdődően az érintettek részére nem történik tiszteletdíj kifizetés. Ezen gyakorlat a kistelepülési önkormányzati szektorban megszokott, a képviselők és bizottsági tagok társadalmi megbízatás keretében, térítésmentesen látják el a jövőben feladataikat.”

Ugyanakkor a jobbikos képviselő más megvilágításba helyezi a lépést: szerinte hiába próbálják majd tagadni, de „a lóláb letagadhatatlanul kilóg: ezzel a szerény jövedelmű, nem velük szavazó képviselőknek okoznak anyagi hátrányt.” Tehát felmerül a gyanú, hogy esetleg bosszúról van szó, amiért a polgármester a tavalyi, 1,1 milliós jutalma után idén nem kapta meg a 3 millió forintos –egy szóbeli(!) megállapodás szerint nagyrészt civileknek továbbított- jutalmát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »