Nem kapja vissza oszlopait a Mahir

Hiába kérte vissza a Mahir az elbontott hirdetőoszlopait attól a cégtől, amelynek telephelyén őrzik azokat.

Mint ismert, korábban a Drone Media Studio egy videófelvételt tett közzé arról, hogy milyen körülmények között tárolják az elbontott hirdetőoszlopokat. Megkeresésünkre Puskár Anett, a Mahir Cityposter Kft. tanácsadója elmondta: már több kérelmet beadtak a videón látható telephely gazdájához, vagyis a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft.­-nek, hogy visszakaphassák a reklámhordozókat. A cégnél ugyanakkor azt közölték: nekik nincs intézkedési kompetenciájuk, ezért a fővárosi önkormányzathoz kell fordulni.

Még az sem biztos, hogy a Mahir használni tudná a betonból kitépett utcabútorokat, szakértővel kellene felméretni, hogy mennyire károsodtak – közölte Puskár Anett. Az utcára csak azok az oszlopok kerülhetnének vissza, amelyek használatra képes állapotban vannak, vagyis nem nyomódtak meg, nem korrodálódtak, és más bajuk sem esett – tette hozzá a tanácsadó.

Hírdetés

A tiszteletdíjukból fizessék a kártalanítást!

Idei tiszteletdíjukból fizessék meg a Budapestnek okozott kárt azok a képviselők, akik korábban támogatták a Mahir Cityposter Kft.-vel 2006-ban kötött szerződés rendkívüli felmondását – mondta el Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke. A Hír TV tudósítása szerint a politikus azzal indokolta a kezdeményezést, hogy a bíróság kedden megtiltotta a fővárosnak a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cég hirdetőoszlopainak bontását. Hozzátette: már most látható, hogy az erre a célra elkülönített 150 millió forint nem fedezi majd a cég kártalanítását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »