Nem kamu! – Tényleg elindult több száz fegyveres migráns a határ fele

Nem kamu! – Tényleg elindult több száz fegyveres migráns a határ fele

A DélHír Portál tegnap számolt be – egy belgrádi lapértesülésre hivatkozva – arról a hírről, miszerint Horgos közelében migránsok tömege „Allah akbar” felkiáltással visszavonulásra kényszerítette a velük szemben eljárni próbáló szerb belügyi szerveket. Ez a hír első hallásra annyira szürreálisnak tetszett, hogy mikor az ezzel kapcsolatban az első cáfolatok megjelentek a fősodratú médiában, majdnem elhittük mi is – a teljes magyar sajtóhoz hasonlatosan – hogy kamu az egész, hiszen józan ésszel ilyen nem eshet meg Európában.  Minden balliberális médiafelület az hangoztatta, hogy ez egy szélsőjobbos propagandahír. Jelen állás szerint azonban nem egy kacsát úsztattunk meg, az igazság az, amit először utánközöltünk.  

Megerősítette a hírt a horgosi polgármester

Az esetet később Bacskulin István, a horgosi polgármester is megerősítette a Délhír.info részére. Leszögezte, hogy az ezer főre becsült csoport száma túlzó, ugyanis valójában „csak” néhány száz  főből állt az a migráns csoport, amely szembeszállt a rendőri intézkedéssel. A menekülteknél lévő husángokról és botokról szólva pedig elmondta, hogy szinte az összes migráns csoport „felfegyverzi” magát a zöldhatárra indulva. Állítása szerint ezt „óvintézkedésként” teszik, hiszen a községben és a határ túloldalán is komoly bűnszervezetek működnek, a migránsok tőlük igyekeznek megvédeni magukat A faluvezető arról is beszámolt, hogy információi szerint embercsempész csoportok több esetben rabolták már el a menekültek gyermekeit, és váltságdíjat követeltek értük, így ezért érthető, hogy a migránsok is igyekeznek megvédeni magukat. Bacskulin hosszasan sorolta azokat a példákat is, hogy különböző bűnözői csoportok hogyan gazdagodtak meg a Délvidéket ellepő migrációs hullámon.

„Akik nem hiszik el, mi történik Horgoson, azok jöjjenek el bármelyik este, és szívesen megmutatjuk nekik”

– hangsúlyozta Bacskulin István.

Nem egyedi eset

Hírdetés

Az erősen kormánypárt-közeli, de nemzeti radikális elhajlással nehezen vádolható Pesti Srácok állítása szerint felhívta a horgosi rendőrőrsöt, ahol felvették ugyan a telefont, de angolul nem beszéltek, amikor pedig a magyarról érdeklődtek, dühödten csapták rájuk a kagylót. A PS megjegyzi, hogy az Alo.rs nem a legmegbízhatóbb hírforrások egyike; a szerb bulvárlap tele van csúsztatásokkal és felnagyításokkal is. Ugyanakkor a PS felteszi a kérdést:

„valóban elképzelhetetlen, hogy a 20-30 fős csoportok összeverődve induljanak a határ felé, amikor már semmi reményük nem maradt, amikor pontosan tudják, hogy a magyar határon átjutás még csak az első lépés a valódi küzdelemben, hiszen a magyar hatóságok mindet megtesznek majd azért, hogy feltartóztassák őket?”

A PS megkérdezte egy korábbi videóban szereplő interjúalanyát, a horgasi férfi szerint megtörtént az eset, amely egyáltalán nem példa nélküli. Elmondta, hogy a központban található körforgalomtól kifelé, a régi határátkelő felé vezető úton indultak el a migránsok, nagyjából ezren. Megerősítette, hogy valóban botok voltak náluk. A dolog mindenki számára egyértelmű volt, hiszen olyan hangzavar keletkezett, hogy többen kimentek az utcára az ordítozás hallatán. Hogy aztán a határon mi is történt, arról nem volt információja, tovább nem kísérte őket, nem is merte volna. Ráadásul nem egyedi esetről van szó, a konfliktusok, összetűzések ugyanis egyre gyakoribbak, hiszen a határzár miatt egyre nagyobb tömegben érkeznek egyszerre a Vajdaság határmenti településeire.

Nem esik jól az igazság a mainstream médiának

A Cink.hu addig ekézte az Origo.hu hírportált, amiért „szégyenteljes álhírt” hozott le, hogy az eladósorban lévő hírportál feladta és visszakozott. Az Index.hu elismerte, hogy az Alo.rs oldalon van egy hír a migránsok és szerb rendvédelmisek közötti konfliktusról, ám a hírportál szerint a szerb nyelvű cikk nem arról szól, mint amiről a magyar „átköltése.”  A Népszabadság jelen pillanatban még a Délhír.info hírét tálalja és nem írja azt, hogy kacsa lenne az.

Értelmezésük szerint az Alo.rs cikke azt állítja, hogy „a szerb határrendészek találtak egy nagyobb migráns csoportot a határtól néhány kilométerre. Felszólították őket, hogy álljanak meg, de a csoport ennek nem tett eleget, illetve egyes tagjai agresszíven kezdtek viselkedni az egyenruhásokkal.” Az Index.hu szerint „a szerb hatóságok ugyanis a szerb lap szerint nem akarták az erőszakos összecsapást megkockáztatni, és továbbengedték a menekülteket.” Magyarról magyarra lefordítva ezt azt jelenti, hogy azért nem volt komoly összecsapás, mert a rendőrök megfutamodtak. Összefoglalva: jelen cikk írója tényleg nem érti, hogy az Index.hu mit cáfolt meg, mert a jelek szerint szinte semmit.

Nem először fordul elő, hogy a mainstream média úgy állítja be az igazságot, mintha az álhír lenne. A hvg.hu anno arról írt, hogy semmi sem igaz abból, hogy a debreceni befogadó állomás feldühödött lakói kitörtek volna a táborból és a helyieket fenyegették volna, hozzátették, hogy a konfliktus a kerítésen belül maradt. Ugyanezen pillanatokban olyan fénykép és videofelvételek terjedtek szélsebesen a közösségi médiában, amely ennek az állításnak az ellenkezőjét mutatták be.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »