Nem jött össze a győzelem Hegedűs Zsuzsa volt titkárának

Nem jött össze a győzelem Hegedűs Zsuzsa volt titkárának

A Baranya megyei Rózsafán öt független jelölt közül Németh Norbertet választották polgármesterré – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a nagypeterdi közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-t. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület november végén feloszlatta magát.

Borsos Kinga közlése szerint Németh Norbert 69, a korábban Fidesz-KDNP-s jelöltként megválasztott, de a vasárnapi voksoláson a településvezetői tisztségért függetlenként újraindult Bogdán László 44 szavazatot kapott. Király Attilára 37-en, Szomor Nikolettre 26-an, Szőlősi Csabára 9-en voksoltak.

A 292 szavazásra jogosult választó közül 189-en jelentek meg az urnánál, két érvénytelen szavazat mellett két nem lepecsételt szavazólapot is regisztráltak – jelezte Borsos Kinga. A négy képviselői helyet független jelöltek nyerték – tette hozzá. 

Mint korábban a Magyar Nemzet megírta, az eddigi polgármester, a Fidesz–KDNP-színekben megválasztott, majd függetlenként a települést vezető Bogdán László 2010 és 2014 között a Miniszterelnökségen dolgozott Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott titkáraként. Bogdán László megválasztása esetén úgy is betöltötte volna a polgármesteri posztot, hogy hivatali visszaéléssel, nagy értékű csalással és közokirat-hamisítással vádolják, pere a Fővárosi Törvényszéken zajlik.

http://mno.hu/

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »