Nem jelent meg tárgyalásán Oszter Sándor

Nem jelent meg tárgyalásán Oszter Sándor

Betegségére hivatkozva nem jelent meg a bíróság előtt a befolyással való üzérkedéssel vádolt Oszter Sándor színművész. Az ügyészség azt állítja: a Kossuth-díjas színész tagja volt annak a bűnszervezetnek, amely nagyjából ötvenmillió forintot csalt ki egy adóelkerüléssel vádolt üzletembertől annak fejében, hogy magas bírói kapcsolataikat latba vetve elintézik a felmentését.

A hetedrendű vádlott védelmében dr. Kalla Judit megjelent, így tehát a védői kör ilyen formában teljes egészében tisztázott, azonban a hét vádlott közül a legismertebbnek üres maradt a széke a Budapest Környéki Törvényszéken. A Kossuth-díjas Oszter Sándor színművész beteget jelentett. Ő és a bűntársai az ügyészség szerint milliókat csaltak ki egy tehetős üzletemberből, a vállalkozót adócsalással vádolták, Oszterék azzal hitegették a férfit, hogy bírósági kapcsolataikat felhasználva megvásárolják neki a felmentő ítéletet.

„Oszter Sándor ötödrendű vádlott 2013 tavaszán, közelebbről meg nem határozható időpontban, az ügy számukra kedvező előmozdítása érdekében, a korábban részére juttatott pénzért cserébe Dr. Keserű Sándor Izrael negyedrendű vádlottnak Dr. Handó Tündével, az Országos Bírósági Hivatal elnökével való kapcsolatfelvételre vállalkozott” – közölte az ügyész, Andréka Zoltán.

Hírdetés

A vád szerint Oszter Sándorék nagyjából ötvenmillió forinttal rövidítették meg az üzletembert, aki fél év elteltével megunta, hogy nem halad előre az ügye. 2013 őszén a hatóságokhoz fordult, a nyomozók az ő együttműködésével fülelték le az egyik vádlottat pénzátadás közben. Oszter Sándor védője szűkszavúan nyilatkozott a tárgyalást követően.

„Fenntartjuk, ami eddig nyilvánosságra került, tehát teljes körűen tagadja a vádban foglalt cselekmények elkövetését” – jelentette ki Oszter ügyvédje, Balogh Gábor.

Ha a vád jogerősen bizonyítást nyer, Oszter Sándorra és társaira többéves börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »