Nem javasolják a hagyományos arab öltözék viselését a nyugati országokba utazóknak

Az Egyesült Arab Emírségek nem tanácsolja nyugati országokba utazó állampolgáraiknak a hagyományos arab öltözet viselését – közölte vasárnap az ország külügyminisztériuma Twitteren.

Hírdetés

„Különösen nyilvános helyeken” ne viseljék a bokáig érő fehér kaftánt és az arab fejkendőt – figyelmeztetett a tárca.
    
Egy másik külügyminisztériumi közlemény arra sürgette az Európába utazó nőket, hogy tartsák be az egyes országok arcot takaró fátylak viselésére vonatkozó tilalmát.
    
A bejelentésre azt követően került sor, hogy az Egyesült Arab Emírségek egyik állampolgárát, Ahmed Minhalit  őrizetbe vették az Egyesült Államokban. A 41 éves üzletemberre az Ohio állambeli Avon városának egyik szállodájában tört rá a rendőrség, miután a hotel fogadópultjának dolgozója az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik harcosának tartotta az éppen telefonáló férfit, és hívta a rendőrséget – közölte az Imarat al-Jaum című emirátusi lap.
    
A Youtube videómegosztó oldalon közzé tették az őrizetbe vételt. A felvételen látható, ahogy állig felfegyverzett rendőrök a hotel vendégét földre teperik, megbilincselik és megmotozzák.
    
Minhali szerint a hatóságok rendkívül brutálisak voltak vele. Elvesztette eszméletét és csak a kórházban tért magához – tette hozzá. Az üzletember április óta tartózkodik az Egyesült Államokban agyvérzést követő orvosi kezelésen.
    
A helyi rendőrség később megerősítette: nincs kapcsolat Minhali és a dzsihadisták között.
    
Az arab sajtó értesülései szerint az üzletember ügyvédet fogadott, hogy keresetet indíthasson, mivel szerinte sem a hatóságok sem a szálloda nem kért tőle bocsánatot.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »