Nem játékkerítésre, hanem határőrségre van szükség

Nem játékkerítésre, hanem határőrségre van szükség

A Jobbik szerint megdöbbentő, hogy Rogán Antal szerint azokat az embereket, akik megrongálják az ideiglenes műszaki határzárat példásan meg kell büntetni, míg a kisemberek udvarából fémet lopó bűnözőket nem zárják börtönbe.

Hegedűs Lórántné pénteki közleményében emlékeztet: a Fidesz most börtönbe záratná azokat, akik megrongálják ” játékkerítésüket”, holott pártja már előre figyelmeztetett, hogy határőrségre van szükség, nem dróthálóra.

A politikus „megdöbbentő cinizmusnak” nevezi, hogy rögtön börtönbe zárnák azokat, akik kivágnak egy darab fémet a magyar állam kerítéséből, miközben

Magyarországon számos kisember udvarából lopnak el drótot, fémeket, hogy azokat értékesítsék, ráadásul ez esetben egy jól behatárolható körről van szó. Az állam esetükben mégsem foganatosít börtönbüntetést. Az állam kerítése fontosabb, mint a polgároké? A bevándorlók nagyobb bűnözők a cigányoknál?

Hírdetés

 – teszi fel a kérdés Hegedűs Lórántné.

Ha ez a Fidesz logikája, akkor adhatna egy „pacsit” Gyurcsány Ferencnek és a megélhetési bűnözés fogalmát kitaláló Kuncze Gábornak –

zárul a közlemény.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »