Nem is kell olyan sokat várni a maszkmentességre – számítás

Nem is kell olyan sokat várni a maszkmentességre – számítás

A Kormányinfón Gulyás Gergely jelentette be, hogy az 5,5 milliós beoltotti létszám elérése után egy terület kivételével mindenhol megszűnik a kötelező maszkhasználat, és nem kell védettségi igazolvány az éttermekben, szállodákban, fürdőkben, strandokon. De mikorra érhető el ez a létszám?

Mint a bejelentésekből kiderült, ha meglesz az 5,5 millió legalább első oltással rendelkező ember, életbe lépnek a feloldások.

  • Megszűnik a kötelező maszkhasználat, főszabályként minden belső zárt térben, kivétel az egészségügy, az ilyen intézmények területén megmarad a maszkviselés.
  • Nem szükséges védettségi igazolvány a szállodákban, éttermekben, fürdőkben és a strandokon.
  • A sportrendezvényekre, a koncertekre, a fesztiválokra és az éjszakai, zenés szórakozóhelyekre továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni.
  • Hírdetés

    A lazítások óta már lassabban növekszik az oltásra jelentkezők száma. A csütörtök reggel kiadott (szerdára, június 23-ra vonatkozó) adatok szerint 5 445 544 fő kapta meg Magyarországon legalább az első oltását.

    A Portfolio megnézte, hogy milyen eredmény jön ki, ha egyszerűen az elmúlt 7 vagy 14 nap vakcinabeadási/felvételi tempóját kivetítik a jövőre. Az eredmény: nem egészen egy hét múlva, még az uniós védettségi igazolás július 1-i hazai bevezetése előtt,

    a június 29-i reggeli adatközlésben jelenhet meg a június 28-i adatokon alapuló jó hír.

    A portál megjegyzi, nem kizárt a június 27-i teljesülés sem. Vagyis vasárnap vagy hétfőn érhető el a lazításhoz szükséges létszám, ekkor jöhet a bejelentés és a jövő héten már egy újabb kényelmetlenségtől mentesülhet a lakosság.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »