“Nem igazán érdekel, mi történik Ukrajnával” – mondta az amerikai szenátor

“Nem igazán érdekel, mi történik Ukrajnával” – mondta az amerikai szenátor

J.D.Vance republikánus szenátor (Ohio) nem igazán érdekli, mi lesz Ukrajna sorsa, és nem érti miért az ukrán határra figyel az USA vezetése. A politikus The American Conservativenak adott interjúját a Mandiner szúrta ki.

Vance szerint a háborúpárti héják a jobb és baloldalon egyaránt irracionálisan gondolkoznak a konfliktusról. A baloldal Putyin-gyűlölete pedig a 2016-os választásokban gyökeredzik, az oroszokat hibáztatják Trump hatalomra kerüléséért.

Vance ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az USA számára nem Oroszország a fő ellenség, hanem egyértelműen Kína. Úgy vélte, hogy Kínán kívül nincs másik feltörekvő hatalom, amely valódi riválisa lehetne az Egyesült Államoknak.

Hírdetés

Nem tartja logikusnak, hogy ennek ellenére az USA figyelmét miért Kelet-Európa köti le, bár azt leszögezte, hogy az amerikaiak háborús lelkesedése kezd alábbhagyni.

“Ez talán egy jel lehet, hogy reménykedjünk a vérontásnak hamarosan véget vető tárgyalásos rendezésben, de ígéretnek semmiképpen sem tekinthető.”

fogalmazott. Hozzátette, a Biden-adminisztráció az “eszkaláció megszállottja”. Reményét fejezi ki, hogy a legközelebbi jelentős frontvonalbeli változáskor lesz, aki felveti majd, hogy ideje lezárni ezt a konfliktust.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »