NEM HOZUNK ÖSSZE EGY PERTÁRSASÁGOT?

NEM HOZUNK ÖSSZE EGY PERTÁRSASÁGOT?

Rákay Philip barátomat is megtalálta ugyanaz a 24.hu-nál dolgozó gazember, aki engem. Ugyanabban az “ügyben”.

Alább olvashatják Philip barátom válaszát. Annál is inkább, mert helyettem is írta. Íme:

Tisztelt Horváth Csaba László!

Látom, nem tud elszakadni a vári lakásokkal kapcsolatos, betegesen gyanakvó, balliberális prekoncepciót erősítő, fölöslegesen hangulatkeltő, szánalmas “oknyomozástól”! 

Elképzelem, ahogy ön is – mint oly sok függetlennek mondott kollégája – minden áldott nap komoly elégedettséggel hunyja le fáradt szemeit, azzal a megnyugvással, hogy ma is tett valami hasznosat a világért. Ki kell ábrándítanom: ezúttal sem sikerült az égvilágon semmi olyat produkálnia, ami egy jottányit is előrevinné ezt a planétát, sőt. Az egyetlen, amihez az önhöz hasonló, rendkívül igyekvő, megbízói elvárásait bármi áron, önként is túlteljesítő csinovnyikok értenek: a magyar társadalom erre fogékony rétegének hazugságokkal való, gátlástalan hergelése. Kizárólag ebben jeleskednek önök – csakúgy, mint ideológiai előképeik, éppen száz esztendeje.

Az ön minden egyes – e témában született – írása kizárólag félinformációkon alapuló sugalmazásról és zsigeri hangulatkeltésről szól. Na és arról, hogy újra és újra, egyre izadságszagúbban bizonygathassa: kizárólag a fideszesek hitbizománya  a budai várban “fillérekért” lakást bérelni, miközben nincsenek is rászorulva. Gratulálok!

Azt vajon miért felejti el világgá kürtölni,  hogy a budai várban lakáshoz jutni nem valamiféle fideszes kiváltság, hiszen bárkinek lehetősége van arra, hogy mondjuk az ingatlan.com-on találjon egy számára megfelelő vári lakást, majd – a vonatkozó jogszabályok és törvények betartásával – elcserélje azt egy – a vári bérlakás bérlője által kijelölt – magántulajdonú ingatlanra.

Konkrétan levezetem, hátha ön is megérti: a mi családunk is egy – a vári lakás bérlője által kiválasztott – értékes, felújított pesti öröklakást adott egy rendkívül lelakott állapotú, a Budavári Önkormányzat tulajdonában lévő lakás bérleti-, és nem tulajdonjogáért cserébe. Ráadásul a vári ingatlanra közben rengeteget költünk, az igen szigorú műemléki előírások és kötöttségek teljes figyelembevételével felújítva azt – gyarapítva ezzel az önkormányzati vagyont. Majd mindezek mellett, havi bérleti díjat fizetünk az önkormányzatnak egy olyan lakásért, amely sok tízmilliós ráfordítás után sem a mi tulajdonunk. A világ üzlete, ugye?

Hírdetés

(Nem mellesleg jegyzem meg, hogy a Budavári Önkormányzat műemlék lakásainak egy jelentős része az utóbbi években éppen ezen új bérlők anyagi áldozatvállalásának köszönhetően újult meg, már ami a belső állagmegóvást, felújítást illeti, hiszen a házak külső renoválását, szerkezeti rekonstrukcióját az Önkormányzat példásan elvégzi.)

Na, ezért teljesen fölösleges és demagóg gyakorlat összevetni az ingatlanpiacon megszokott bérleti díjakat, az önkormányzati lakásért fizetett díjjal!

Persze pontosan tudja ön is, hogy ez a színtiszta igazság, csakhát kampány van, és már megint reszketni kell az önök szeretett politikai családjának – jól kiérdemelt, előre látható – totális kudarca miatt. Értem én ezt… 

De ha már ennyire oknyomozni támad kedve, nem göngyölítené fel – hogy csak egyet mondjak  – például a Budapest Airport egykori magánosításának “érdekes” körülményeit, különös tekintettel a nemzetstratégiai és nemzetbiztonsági kockázatokra? De egyéb ötleteim is volnának…

Ja, hogy ezzel talán még mélyebbre ásná magát a demokráciáért rettenetesen aggódó, ballib törpepártok – szabad szemmel egyre kevésbé látható – maradéka is…

Értelmesebb és hasznosabb időtöltést kívánva,

Üdvözli:

Rákay Philip

Budapest, 2019. május 1.

Utóirat:

Levelemet tekintse nyílt levélnek, de annak megjelentetéséhez kizárólag változtatások nélkül járulok hozzá! Előre jelzem, hogy amennyiben megjelenő írása bármiféle csúsztatást vagy hazugságot tartalmazna velem kapcsolatban, úgy meg fogom tenni a megfelelő jogi lépéseket ön és az ön által képviselt médium ellen.

A régi email címem pedig már nem él, legközelebb –  amennyiben lesz ilyen alkalom – kérem a fentit használja!


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »