Nem hódolunk be

Nem hódolunk be

Nem vagyunk hajlandóak elnézést kérni azért, mert nem vagyunk olyanok, mint ti.

Tényleg egy olyan világban akarunk élni, ahol akkor szerződnek veled, ha a hímtagodat pörgeted a TV-ben, és akkor bontják fel a szerződésed, ha azt merészeled mondani, hogy a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak, hanem hogy tartozzanak valakihez és gyereket szüljenek? Valóban így szeretnénk élni? Tényleg egy ilyen világ kell nekünk?

Természetesen mindenkinek joga van eldönteni, hogy szereti-e Kövér Lászlót és Ákost, vagy sem. De egy valamit szögezzünk le: amit mondtak, abban semmi felháborító sincsen. Amit mondtak, az a világ legtermészetesebb dolga.

Azon kellene elgondolkodnunk, hogyan jutottunk el odáig, hogy ha valaki nyilvánosan összekapcsolja a nőket a gyerekvállalással, az boszorkányüldözés célpontja lesz és bojkottot hirdetnek ellene?

Tényleg olyan nehéz felfogni, hogy egy olyan közösség, ami nem képes reprodukálni önmagát – és ma az európai társadalom ilyen – az el fog tűnni? Lehet, hogy ez másoknak nem fáj, de nekünk igen. Mi nem szeretnénk eltűnni.

Hírdetés

Nekünk, akik hiszünk abban, hogy van értelme gyereket vállalni és felnevelni épségben-egészségben, sőt, ez a legmagasztosabb, a legnemesebb dolog a világon, nekünk itt terveink vannak.

Jól látható azonban, hogy a jövőről alkotott elképzeléseink összeegyeztethetetlenek azoknak a véleményével, akik számára a gyerek szigorúan a karrier, a vagyon, a szórakozás és saját hedonizmusok mögé sorolandó.

De hogy liberális felebarátaink is megértsék, miről is beszélünk: a világ legkreatívabb, legkúlabb és legszabadabb dolga a gyereknevelés. Ugyanis senki sem mondja meg neked, hogyan neveld a gyerekedet, nincs hozzá használati utasítás és nem kell hozzá engedélyt kérned senkitől. Ellenben gyönyörködhetsz benne, ahogyan kibontakoztatod egy másik ember képességeit. Igaz, nem cserélheted le, mint egy megunt mobilt és nem dobhatod el, mint egy használt Starbucksos papírpoharat, hanem egész életedben felelősséget kell vállalnod érte.

Értjük, hogy ez szembemegy a korszellemmel. Értjük, hogy amiben mi hiszünk, az gyökeresen eltér attól, amiben azok hisznek, akik napok óta háborognak Ákos és Kövér László szavain.

De ne legyen kétsége senkinek: meg fogjuk védeni az álláspontunkat. Nem vagyunk hajlandóak elnézést kérni azért, mert nem vagyunk olyanok, mint ti. Nem vagyunk hajlandóak lemondani a jogunkról, hogy másként gondolkodjunk, mint a liberális fősodor. Nem vagyunk hajlandóak hódolni a korszellemnek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »