Nem hátráltak meg Morvaiék: a kitiltás ellenére is megtartották a kárpátaljai fórumukat

Nem hátráltak meg Morvaiék: a kitiltás ellenére is megtartották a kárpátaljai fórumukat

Az eseményt videokonferencia formában bonyolították le, a technika adta lehetőségekkel kijátszva az ukrán sovinizmust.

Morvai Krisztina, jobbikos EP-képviselő portálunkhoz eljuttatott közleményében azt írta: az előadás anyagát részletekben teszi majd közzé, a sorozat alább megtekinthető, első darabjában pedig az Ukrajna által megsértett európai normákat foglalta össze.

Előadásában Morvai az európai normákkal teljes mértékben összeegyeztethetetlennek nevezte, hogy az őshonos magyar kisebbségnek

Hírdetés

„folyamatosan retteg a titkosszolgálatoktól, a nacionalista paramilitáris csoportoktól, a véleménynyilvánítási szabadságuk, gyülekezési joguk, szólásszabadságuk sárba taposásától”

kell tartania.

Az EP-képviselő ígéretet tett:

részletes beszámolóban hívja majd föl Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének figyelmét a  kárpátaljai magyarság szenvedéseire és az ukrán jogtiprásokra.

Bréking: Morvait és Gaudit is kitiltották Ukrajnából

Erről maguk az érintettek küldtek lapunknak közleményt, egyenesen a határról. Mint írják, a döntés értelmében5 évig nem léphetnek be az országba, de indoklást nem kaptak.„A magyar-ukrán határról jelentkezünk, ahol – természetesen jogszabálysértő módon kizárólag ukrán nyelven – kezünkbe nyomták a határozatot, mely szerint Dr. Gaudi-Nagy Tamás és Dr. Morvai Krisztina ki vannak tiltva Ukrajnából.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »