Nem hasonlítható a magyarországi kerítéshez a Calais-i, mert ez utóbbit a migránsok védelmében emelték – ez a nap vicce

Nem hasonlítható a magyarországi kerítéshez a Calais-i, mert ez utóbbit a migránsok védelmében emelték – ez a nap vicce

A franciaországi Calais-nál emelt kerítés nem hasonlítható a magyarországihoz, mivel azt a kikötő és a migránsok védelmében emelték – mondta Christian Wigand Európai Bizottsági szóvivő.

Az Európai Bizottság elvből nem támogatja a határ menti kerítésépítést, ám az, hogy a tagállamok konkrétan milyen módon kívánják biztosítani a határt, nemzeti illetékességébe tartozik – felelte egy kérdésre Christian Wigand szóvivő a hétfői brüsszeli bizottsági sajtótájékoztatón.

Az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény egyik szóvivője arra az újságírói kérdésre válaszolt, amely a Magyarország jelenlegi szerbiai határa mentén zajló kerítésépítéssel kapcsolatos brüsszeli álláspontot firtatta. A bizottság nem ad pénzügyi támogatást az ilyen határ menti kerítésépítéshez – tette hozzá Wigand.

Hírdetés

A szóvivő ezzel lényegében megismételte az Európai Bizottság – és személyesen Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyi EU-biztos – korábban többször leszögezett álláspontját.

Az újságíró által felvetett kérdésben szintén érintett Calais esetében a helyzet teljesen eltér a magyarországitól – jegyezte meg Christian Wigand. Szerinte ugyanis a francia kikötővárosban, a Nagy-Britanniába induló forgalom egyik gócpontjában a kikötő üzemeltetésének biztonságáról, valamint a migránsoknak a védelméről van szó, arról, hogy ne tehessék ki magukat életveszélyes áramütés kockázatának, amikor megpróbálnak illegálisan feljutni a járművekre.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »