Nem hajlandóak tanítani a tanárok Seine-Saint-Denisben

A stansi városrész Maurice Utrillo iskolájában a tanárok nem bírják tovább a migránsok állandó háborúját. Macsétával, késekkel támadnak rájuk a migránsok. Védekezni sem tudnak.

Döbbenetes és egyben kijózanító riportot közölt a Le Figaro című francia lap. Az újság szerint Seine-Saint-Denisben található stansi városrész iskolájában, a Maurice-Utrilloban a tanárok nem hajlandóak tovább tanítani, ugyanis folyamatosan erőszaknak vannak kitéve.

A lap szerint a tanárok elképesztően durva támadásoknak az elszenvedői, de a diákok sincsenek biztonságban. Márciusban egy 15 éves diákot kalapáccsal vertek össze migránsok.

Hírdetés

– Március 12-én tíz órakor egy diákot agyonvernek egy kalapáccsal. 17.40-kor macsétával hadonásznak, nem sokkal később pedig lövések dördülnek. Döbbenetes – mondja Nadia Marzouk, oktatásügyi felügyelő. Hozzátéve, hogy a körzetben migráns bandák csapnak össze folyamatosan és azok a diákok, akik nem tagjai ezeknek a bandáknak folyamatos rettegésben élnek. Hangsúlyozta, hogy ő is aggódik a gyerekek testi épsége miatt.

Ezen a hétén egy kapucnis férfi tért be az iskolába, akinél egy fegyver volt, majd megfenyegette az egyik diákot. Az iskola vezetői léptek, és biztonsági őröket állítottak szolgálatba, de a tanárok szerint ezek az emberek nagyon ritkán vannak jelen, ha verekedések törnek ki.

– Azt érezzük, hogy elhagytak minket – idézi a lap Benoît Del Torquio tanárt

A tanárok egyébként testületileg jelezték, hogy nem mennek vissza az iskolába addig, amíg a biztonságuk nincs garantálva.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »