Nem győz bocsánatért esdekelni a "német" belügy, mert kolbászt is szolgáltak fel egy iszlámról tartott konferencián

Nem győz bocsánatért esdekelni a "német" belügy, mert kolbászt is szolgáltak fel egy iszlámról tartott konferencián

Sajnálatát fejezte ki a berlini belügyminisztérium, mert a héten a német fővárosban az iszlámról tartott konferencián sertéskolbászokat is kapni lehetett.

A minisztérium közölte, az ételválasztékot úgy alakították ki, hogy az megfeleljen a berlini Német Iszlám Konferencián részt vevők változatos vallási összetételének. Ugyanakkor bocsánatot kért, ha egyesek sértve érezték magukat a vallási érzelmeik miatt. Az iszlám tiltja a sertéshús fogyasztását, és a konferencián többségében muszlimok vettek részt.

Az eseményen a vitát kiváltó sertéskolbász blutwurst, azaz véres kolbász volt, amelyet a disznó véréből, húsából és szalonnájából készítik. A belügyminisztérium ugyanakkor jelezte, hogy a konferencián 13 ételt szolgáltak fel, például az egyéb húsok mellet halat, vegetáriánus fogásokat, és úgynevezett halal étkeket is, amelyek kimondottan megfelelnek a muszlim étkezési és vallási előírásoknak. A közlés szerint valamennyi ételre világosan feltüntették, hogy mit tartalmaz.

Hírdetés

Horst Seehofer belügyminiszter megnyitó beszédét is bírálták egyesek. Seehofer állítólag úgy fogalmazott, hogy német iszlámot szeretne. Tuncay Özdamar, török származású "német" újságíró azonban úgy vélte, hogy a miniszter úgy viselkedik, mint elefánt a porcelánboltban, és soha nem kapja meg a németországi muszlimok többségének a támogatását. Özdamar még azt is odaszúrta, hogy egy kis tisztelet illetné meg a muszlimokat, akik nem esznek disznóhúst.

Seehofer márciusban azzal keltett vitát, hogy azt mondta: az iszlám nem tartozik Németországhoz. „Az itt élő muszlimok természetesen igen” – tette hozzá sajnos, de hangoztatta, hogy a németeknek nem szabad feladniuk a hagyományaikat és a szokásaikat.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »