Nem fürdött le: egy "német" riporter úgy járkált a migránsközpontokban, mint a gárdafantom

Nem fürdött le: egy "német" riporter úgy járkált a migránsközpontokban, mint a gárdafantom

Egy bevándorlók közé beépült oknyomozó riporter sorra járta az európai migránsközpontokat 2015 nyarán. A terrorszakértő Shams Ul-Haq néhány napig nem borotválkozott, nem fürdött, majd egy álnevet használva összesen 35 európai központban vegyült el. Sehol sem szúrták ki. Volt, ahova úgy jutott be, hogy bemászott a falon.

A 41 éves riporter tizenöt évesen került Németországba, de akkor a helyzet még nem volt ennyire elkeserítő és veszélyes, mint manapság – derül ki a Pakisztánból származó Shams Ul-Haq írásából, aki 2015 nyarán látogatta végig a központokat.

Oknyomozó riporterként arra koncentrált, hogy miért jelenthetnek veszélyt az európai társadalomra a "menekült"szállásokon kialakult állapotok. Jelentései szerint a legtöbb központban egyáltalán nem figyeltek a közbiztonságra, a szélsőséges iszlám terjesztői gyakorlatilag válogathattak a befolyásolható fiatalok közül.

Bárhova bejutott

A férfi összesen 35 németországi, osztrák és svájci migránstanyán regisztrált mint pakisztáni menedékkérő, és kivétel nélkül mindenhova bejutott. A “felkészülés” sem bizonyult nehéz feladatnak, néhány napig nem fürdött, és szakállát is megnövesztette.

Sok szálláson ujjlenyomatot is vettek tőle, de egyszer sem jelentett problémát az, hogy más központnál már korábban megtette ugyanezt – nem volt olyan központi rendszer, ami jelezte volna, hogy ő már máshova tartozna.

Az osztrák Traiskirchenben kialakított táborba úgy jutott be, hogy átmászott a központ falán. Mikor “megunta” a svájci Kreuzlingen szállón töltött időt, csak egy kérvényt kellett kitöltenie, és azonnal törölték a tábor rendszeréből.

Hírdetés

Az iszlamisták segítőként érkeztek

A nem létező biztonsági intézkedések mellett arra is figyelmeztetett, hogy a szállásokon gyakran próbálják befolyásuk alá vonni a fiatal menedékkérőket a szélsőséges iszlámot hirdető személyek.

“A szélsőségesek segítőként jelentkeznek a táborokba, borotvált arccal és étellel érkeznek. Egész nap a fiatalokkal beszélgetnek, majd spontán ötletként felajánlják, hogy elviszik őket egy közeli mecsetbe” – mesélte a riporter.

A migránstanyákon élők pedig unatkoznak, hiszen nincs mit csinálniuk, a tábor szegényes körülményei miatt pedig elégedetlenek, szegények sokszor dühösek. Sokan hónapok, évek óta várakoznak, úgyhogy sokszor kapnak az alkalmon.

A hatóságok a sötétben tapogatóztak

“Először persze mindenki hálás azért, hogy tetőt raktak a fejük fölé. Később megjelennek a hírek, hogy a hatóságok ehetetlen ételt szolgálnak fel nekik, nem biztosítanak számukra megfelelő életkörülményeket. De az osztrák és német hatóságoknak igazából fogalmuk sincs arról, hogy mik történnek ezekben a központokban. Pedig ha valakit, akkor őket kellene értesíteni. Jogukban áll tudni, mi folyik a saját központjaikban – hangsúlyozta.

A német hatóságok eddig 520 Németországba érkezett veszélyes iszlamistát ismernek, akik nemzetvédelmi rizikót jelentenek. A migránsközpontokban regisztrált betolakodók átvizsgálásáról idáig nem érkeztek fontosabb jelentések.

(Híradó – The Local – nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »