Nem fukarkodnak a követelésekkel a cigányok

Nem fukarkodnak a követelésekkel a cigányok

"Kamarás István történész, politológus, az Opre Roma-Cigány Demokrata Néppárt elnöke és Balogh Artúr politológus, a Roma Szociáldemokrata Párt elnöke közösen aláírták a történeleminek nevezhető roma stratégiai programtervet. A magyarországi romák stratégiai programtervét Márki – Zay Péter miniszterelnök-jelöltnek elküldött levélben csamagolták, valójában elsősorban a romáknak szól, majd a magyar elitnek. Az eredeti, aláírt példányt itt lehet teljes terjedelmében olvasni. Opre Roma! Szusz beásilor! Fel cigányok!" – írja az Opre Roma elnevezésű cigány párt a Facebook-oldalán, a helyesírást pedig szándékosan nem javítottam.

Önmagában maximum megmosolyogtató volna, foglalkozni vele azért érdekes, mert kíváncsian várom, Márki-Zay Péter mit felel felvetéseikre. De melyek is ezek a felvetések?

Cigánykvótát akarnak, tehát a hazai cigányság számarányuknak megfelelően legyen képviselve a következő területeken:

  • törvényhozói, végrehajtói és bírói hatalmi ágakban,
  • ügyészség, rendőrség, de a legmagasabb szintekig,
  • közigazgatás, sajtó és kulturális és tudományos élet,
  • állami cégek felső és középvezetői szintjén,
  • Hírdetés

  • az állami beszerzéseket pedig létszámarányosan cigány vállalkozók nyerjék.
  • Természetesen alapjövedelmet is akarnak. Ez pedig havi 250 euró volna. Néminemű ellentmondás kerekedik, mert a fenti követelések bizony megkívánnák a munkavégzést, viszont az alapjövedelem nem igazán a munkakedvet segítené elő. Márki-Zay, remélem, feloldja majd ezt az ellentmondást…

    Cigány nyelvoktatással boldogítanának tovább minket. Most kapaszkodjunk meg, azokon a településeken, ahol a cigányok aránya eléri a 20%-ot (sajnos sok ilyen van), nem kevesebb, mint heti 5 órában kellene tanítani cigány nyelvet (lovári/beás). Ahol pedig az 50%-ot is elérik, ott egy az egyben az oktatás nyelvévé a cigányt kéne tenni, úgy, ahogy van. De van még ötlet, létre kell hozni régiónként egy cigány középiskolát, illetve az országban legalább egy cigány felsőoktatási intézményt, ahol a vezetők kizárólag cigányok lehetnek.

    Mernek európai léptékben is gondolkodni. Európai Egyesült Államokat is szeretnének, amivel, mint írják, megszűnnének az idejétmúlt, az emberiség gátjainak tekinthető nemzetállamok. Miután a nemzetállamok már a történelem süllyesztőjébe kerültek, elhárul az akadály, hogy a törvényhozásban európai szintén is arányosan képviseletet kapjon az általuk 12 milliósra saccolt cigányság.

    No, tehát a nemzetállamok idejétmúltak, viszont ez a színtiszta etnikai alapú követelőzés nem az. Merthogy egy árva szót sem hallunk arról, ők mit kívánnak tenni annak érdekében, hogy erre a számarányos képviseletre jogosultak legyenek, és őszintén szólva, a mai magyar és európai valóságban még a csíráit sem látni ennek. Ellenben van cigánybűnözés, abban mondjuk tényleg elég kreatívak, csak ennek mi nem örülünk…

    Végezetül leírják még Márki-Zaynak, hogy kérik, fontolja meg követeléseiket, mert amennyiben a magyar politikai elit nem hallgatja meg őket, nem marad más lehetőségük, minthogy saját kezükbe vegyék sorsukat, ami nem más, mint az úgynevezett roma autonómia kivívása.

    Lantos János – Kuruc.info


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »