Nem fogja elhinni ki áll Orbán fölött!

Hétfőn sok minden történt az országgyűlésben, többek között sor került a talán történelminek is nevezhető Orbán-Vona csörtére. Egy biztos, ennyire még soha nem vesztette el önuralmát a miniszterelnök. A karzaton eközben olyan illusztris személy ült Orbán Viktor fölött, mint Mondok József, Izsák fideszes polgármestere, akiről néhány hete derült ki, hogy szálláshely címén épített egy vadászházat EU-s pénzből, majd szépen beleköltözött.

Fotósunk, Béli Balázs kapta lencsevégre hétfőn a parlamentben a kormánypártok szakértőinek fenntartott karzatán láthatóan jókedvűen üldögélő Mondok Józsefet. Hogy esetleg adott-e tanácsokat a miniszterelnöknek az EU-s pénzek hatékony felhasználásáról azt nem tudjuk, de ott volt, és megjelenésével is támogatta a kormány tagjait a korrupció ellen folytatott fáradhatatlan küzdelmben.

Mondok József ügyeivel már több alkalommal is foglalkoztunk az elmúlt hónapokban. Az N1TV számolt be elsőként arról, hogy Izsák polgármestere 35 millió forintnyi EU-s támogatásból felépített egy szálláshelyként szolgáló szép vadászházat, majd annyira megtetszett neki, hogy beleköltözött.

Hírdetés

Az N1TV stábja február elején ismét Izsákra utazott és megpróbálta megkérdezni Mondok Józsefet, hogy mikor szándékozik kiköltözni az EU-s pénzből épített vadászházból. Elmentek a fogathajtók éves közgyűlésére, de a sajtó jelenlétére hivatkozva gyorsan zárt ülést rendeltek el. A stáb így a csárda előtt várt, mint később kiderült, hiába. Mondok József ugyanis a konyhán keresztül kereket oldott, így nem válaszolt a kellemetlen kérdésekre.

Izsák polgármesterének azonban nem ez az egyetlen gyanús ügye. Még a tavalyi év végén írtunk arról, hogy eltitkolta a képviselő-testület elől azt a pert, mely 100 millió forint sorsáról dönt. A település gyanútlan képviselői a december közmeghallgatáson értesültek a polgármester ténykedéséről.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »