Nem fogja elhinni: 4 sportcélú beruházásból is kihátrált a kormány

A kabinet négy hazai település sportcélú beruházásról szóló határozatát is visszavonta, ezek közül csak három település ellenzéki, míg egy fideszes vezetésű – írja az mfor.hu.

Mindezt a Gazdaságvédelmi Akcióterv sikeres végrehajtása és a rendelkezésre álló költségvetési források hatékony és felelős felhasználása érdekében tették a Magyar Közlöny indoklása szerint.

Köztük azokat, amelyeket

 • az érdi multifunkcionális sportközpont beruházás megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésről,

 • a váci multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok beruházás megvalósítása érdekében szükséges intézkedésekről,

 • Hírdetés

 • a Balatonalmádi Város Önkormányzata sportinfrastruktúra fejlesztési célú támogatása kapcsán szükséges intézkedésekről,

 • a Bonyhád Város Önkormányzata sportinfrastruktúra fejlesztési célú támogatása kapcsán szükséges intézkedésekről

 • hozott.

  De az Orbán-kormány nem csak ezekből a kötelezettségeiből hátrált ki: visszavonta a debreceni autóipari központ kialakításával összefüggő oktatási és innovációs fejlesztésekről szóló határozatát. Valamint azt, amelyet március 14-én hozott meg a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről, a digitális oktatásról.

  Mindemellett érvényét vesztette az Országos Széchényi Könyvtár felújításáról és az új „nemzeti könyvtár” tervezéséről szóló határozatok, melyek helyébe új határozat lép majd, amely azt tartalmazza, hogy az emberi erőforrások minisztere gondoskodjon arról, 2020-ban legyen 30 millió forint a beruházás vázlattervére, engedélyezési és kivitelezési dokumentációjának elkészítésére. Ennek feladatával a Debreceni önkormányzatot bízták meg. 


  Forrás:alfahir.hu
  Tovább a cikkre »