Nem fogadta Kriza a japán nagykövetet

Illusztris vendég látogatott pénteken Miskolcra. Japán magyarországi nagykövete, Junichi Kosuge úr szoboravatásra érkezett Miskolc egészségügyi szakközépiskolájába, ahol a polgármestere mondott volna ünnepi köszöntőt.

Kriza Ákos a Jobbik számára érthetetlen és elfogadhatatlan módon, durva udvariatlanságról téve tanúbizonyságot nem jelent meg a rendezvényen, de a városvezetés még alpolgármesteri szinten sem képviseltette magát.

Hírdetés

A Jobbik elkötelezett a keleti fordulat mellett, ennek jegyében Miskolc számára kiemelten fontos országként tekintünk Japánra. A diplomáciai kapcsolatok ápolása és fejlesztése fontossá tette volna városunk első emberének jelenlétét, aki néhány évvel ezelőtt Dél-Koreáig is képes volt elutazni a semmiért, most viszont a közeli iskoláig sem jutott el, hogy fogadja városunk vendégét. Helyette megtette ezt a Jobbik, üdvözölve a magas rangú diplomata miskolci látogatását, egyúttal kifejezve: Miskolc számára különösen fontos a magyar-japán kapcsolatok erősítése mind gazdasági, mind kulturális szinten – tudatta Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »