"Nem fogadjuk el a megválasztott elnököt!" – a demokrácia védelmében tüntettek a demokrácia ellen

"Nem fogadjuk el a megválasztott elnököt!" – a demokrácia védelmében tüntettek a demokrácia ellen

Folytatódtak csütörtök este a Trump-ellenes tüntetések az Egyesült Államok egyes városaiban: New Yorkban, Los Angelesben, San Franciscóban, Seattle-ben, Baltimore-ban és Richmondban.

A különböző televíziókban megszólaltatott protestálók azt ismételgették, hogy tartanak Donald Trump elnökségétől

Elsősorban fiatalok tüntetnek, sokan táblákkal vonulnak fel, “Nem az én elnököm” felirattal. Egyes városokban – mint például San Franciscóban – a melegek jogainak védelmében tüntettek, másutt, például Los Angelesben, mexikói zászlókkal vonultak az utcákon. Los Angelesben és a virginiai Richmondban több mint húsz tüntetőt őrizetbe vettek, mert

eltorlaszolták vagy megpróbálták eltorlaszolni az országutakat.

Baltimore-ban egy amerikai futball meccs előtt tüntetők zárták el a stadion bejáratát. A több véres zavargást is kirobbantó Black Lives Matters mozgalom tagjai láthatóan nem éreztek ellentmondást abban, hogy egyszerre harsogták, hogy “Nincs félelem, nincs gyűlölet!” és azt, hogy “Fuck Trump!Ű”, illetve, hogy

“We reject, the president-elect” (Nem fogadjuk el a megválasztott elnököt!)

rigmusokat.

No hate no fear
Immigrants are welcome here pic.twitter.com/thA8nz1dVn

— Baltimore BLOC (@BmoreBloc) 2016. november 11.

Protesters form a line #ravens stadium @ #baltimore #NotMyPresident march pic.twitter.com/aetLgjPMV5

— J. M. Giordano photo (@jmgpix) 2016. november 11.

a Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője szerint Obama elnök támogatja a tüntetők jogát arra, hogy békésen hangot adjanak nézeteiknek, véleményüknek. “Az Egyesült Államokban körültekintően és alkotmányban rögzítetten óvjuk a szólásszabadság jogát” – jelentette ki újságíróknak Earnest, majd hozzátette: “az elnök mélyen hisz abban, hogy ezt a jogot védelmezni kell, de ezt a jogot erőszak nélkül kell gyakorolni”.

A Fox televízióban Rudy Giuliani, New York volt polgármestere, akit Donald Trump leendő kormányának igazságügyi minisztereként emlegetnek, kijelentette: “nyugi, a dolgok nem állnak olyan rosszul, mint gondoljátok”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »