Nem fizette ki a perköltséget, lefoglalták a csepeli MSZP "mesemondójának" tévéjét

Nem fizette ki a perköltséget, lefoglalták a csepeli MSZP "mesemondójának" tévéjét

Lefoglalták Takács Krisztián csepeli MSZP-s képviselő Thomson típusú televízióját, miután a politikus még mindig “nem tudta”, kinek és hol kellene befizetnie a bíróság által becsületsértés miatt megállapított bűnügyi költséget – értesült a Csepel.info.

Mióta Takács Krisztiánt a bíróság magánokirat-hamisítás miatt egyszer már 1 év próbára bocsátotta, majd sikkasztás vádjával indult ellene büntetőper, az MSZP-s politikus egyre nagyobb mesélővé érett. Abban a becsületsértés miatt indult büntetőperben, amelyet a csepeli bíróságon április 8-án vesztett el, például azt állította, hogy semmi köze nincs a saját internetes blogján a saját fényképével közzétett véleménycikkéhez.

A bíróság azonban Takács Krisztián védekezéséről és Szenteczky János MSZP-elnök vallomásáról is azt jegyezte meg, hogy „ez mese”, ilyen hiteltelen történet elképzelhetetlen. Amikor a bíróság elmarasztalta a politikust becsületsértés miatt, a vádlott ezt tudomásul vette, és az ítélet ellen nem kívánt fellebbezést benyújtani. Az MSZP-s politikusnak a jogerős ítéletet követően 15 napon belül kellett volna megfizetnie a mindössze 10 ezer forintos bűnügyi költséget, azonban ezt nem tette meg. A fizetés határideje április végén járt le, így végrehajtás indult ellene.

Hírdetés

A szocialista politikus július 14-én az Origó érdeklődésére elismerte, hogy nem fizetett. A lapnak azt mondta, hogy azért, mert még nem kapott semmilyen papírt, csekket. Azt várom, hogy kiértesítsenek – magyarázkodott akkor. A jelek szerint azonban a politikus a bűnügyi költséget később sem fizette ki, így július 28-án már a végrehajtó kopogtatott be hozzá, és egyben lefoglalta Takács Krisztián Thomson típusú televízióját.

Takács ellen egyébként a sikkasztás vádjával indult eljárás mellett egy másik becsületsértési ügy is folyamatban van. Amikor ugyanis a választási kampány hajrájában éppen a Fidesz-KDNP plakátjait rongálta meg és ragasztotta le, egy fideszes képviselőjelölt ezt meglátta, és számon kérte tőle. Az őrjöngő MSZP-s politikus erre rátámadt a képviselőjelöltre, és összekente plakátragasztóval. Az esetről pár perccel a támadás után Ábel Attila alpolgármester készített videót, akit Takács szintén összekent ragasztóval. A politikus az agresszív fellépését utólag azzal magyarázza, hogy azért tette, mert lekommunistázták. Korábban ilyenről nem beszélt.

Takács szerint megint más volt a hibás

“Korábban a fideszes vezetésű önkormányzat újságjának, a Csepel.info-nak egy engem támadó munkatársára tettem olyan kijelentést, amiért első fokon 10 ezer forintos bírságot kaptam. Úgy döntöttem, inkább fizetek. Meg is kérdeztem a bírót, ezt hogyan tehetem meg, mire azt a választ kaptam, hogy majd kiértesítenek. Ám július végén kopogtatott a végrehajtó” – mesélt a történtekről Takács Krisztián a Blikknek. Valóban mesélt, mivel az újságíró, aki a becsületsértési pert megnyerte az MSZP-s politikus ellen, a Csepeli Hírmondónak dolgozik, nem a Csepel.info-nak, Takács pedig tudott az elmaradásáról, sőt az Origónak nyilatkozott is arról. A Csepel.info ráadásul nem önkormányzati lap, és Takács Krisztián a szemtanúk szerint nem kérdezte meg a bírótól, amit a Blikknek állított.

“Kénytelen vagyok a már nagyobb összeget kifizetni, de panaszt teszek. Az előzetes ígérettel szemben sem engem nem értesítettek, sem az ügyvédemet, és úgy vélem, ez szánt szándékkal történt” – mérgelődött a Blikknek a politikus.

(Csepel.info nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »