Nem fizetett osztalékot Ákos cége

Uniós támogatást is nyert három éve Kovács Ákos cége, mérlegfőösszege pedig 2014 végén elérte az 576 millió forintot, osztalékot mégsem fizetett.

Sem 2014-ben, sem az azt megelőző években nem hagytak jóvá Kovács Ákos bt.-jének tulajdonosai osztalékfizetést, bár a cég mérlegfőösszege tavalyelőtt meghaladta az 576 millió forintot – írta a Napi.hu. A tavalyelőtti évet 97 millió forintos nyereséggel zárta a bt. 2012-ben uniós támogatást is elnyert.

Öt éve 261, 2012-ben 241 milliós forgalmat bonyolított a Fehér Sólyom Bt., tavalyelőtt pedig 267 millió forint volt a bevétele. Az adózott eredményt viszont az eredménytartalékba helyezték, osztalékot nem fizettek.

Uniós pénzt is nyertek

Hírdetés

A Fehér Sólyom Bt.-t 1992-ben hozták létre, beltagja Kovács Ákos, kültagja pedig felesége, Őry Krisztina. Egy bejelentett dolgozója van jelenleg a cégnek, tavaly pedig az átlagos statisztikai létszám két fő volt, bérre 1,68 millió forintot költöttek. A bt. 2012 októberében 27,965 millió forintos uniós-magyar támogatást is elnyert, a projekttel kapcsolatos kifizetés legutóbb tavaly februárban volt.

Az elmúlt években 26,5 millió forintért szerződött a bt.-vel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a cég pedig a közszolgálati tévé- és rádiócsatornáknak készített szignálokat, zenei anyagokat, illetve két koncertfelvételt adott el nekik.

Az Ákos nőkkel kapcsolatos kijelentései miatt szerződést bontó Magyar Telekom Nyrt. mellett a koncertek támogatója volt az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., amely a 2012-es országos turné szponzorálására 9 millió, támogatásra pedig 1 millió forintot adott.

A házelnök Ákos szponzorálására biztat

Kovács Ákos támogatása kapcsán megszólalt Kövér László is: a házelnök az Echo TV Mélymagyar című műsorában beszélt arról a napokban, hogy a nemzeti érzelmű vállalkozóknak kellene szponzorációs szerződést kötniük Ákossal. „Álljanak össze öten-tízen, és mondják azt demonstratíve […], hogy köszönjük az eddigi támogatását a művész úr nevében ennek a cégnek, de mi meg azzal nem értünk egyet, hogy valakinek véleménye okán retorzióban legyen része. Mi ugyanúgy gondolkodunk, mint azok, akik szerint […] a női szerep legmagasabb rendű megvalósulása a gyermekszülés, akár tetszik ez, akár nem, akkor mi kötünk vele szponzorációs szerződést.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »