Nem fizet a magyaroknak az Airbnb

Információink szerint két hete nem fizet a magyar lakástulajdonos felhasználóknak Airbnb. Az online szállásközvetítő portálon keresztül a szobát, lakást igénylő vendég lefoglalhatja az alvóhelyét, ennek díját az USA-ban alapított cégnek utalja át. Az üzleti szabályzat szerint, miután a vendég elfoglalta a szállását, az Airbnb 24 órán belül utalja tovább a tulajdonosnak az éjszakák után járó összeget.

Hírdetés

Beszéltünk olyan budapesti tulajdonossal, akinek négy kiadó lakása van a fővárosban, neki 210 ezer forinttal tartoznak, leveleire nem reagált a cég. Egy másik felhasználónak két nappal ezelőtt válaszoltak, azt írták, banki problémáról lehet szó, szerintük öt-hét napon belül biztosan megkapja az elmaradt összeget. Kerestük e-mailen az Airbnb-t, egyelőre még nem válaszoltak.

Múlt héten írtuk meg a lakáskiadó portálról, hogy egyre több helyen akadályozzák a működését, Magyarországon két belvárosi társasházban is közgyűlési törvényt hoztak ellene. Hazánkban 9 ezren hirdetnek, világszerte több mint 2 millióan. Közel 200 országban és 40 ezer városban érhető el a szolgáltatás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »