Nem érzi magát bűnösnek a menekülteket ijesztgető Jeddi Árpád

Nem érzi magát bűnösnek a menekülteket ijesztgető Jeddi Árpád

Nem érzi magát bűnösnek az a férfi, aki két éve kamionjával menekülteket ijesztgetett Calais-nál. A fuvarozóként dolgozó férfi Angliába tartott, amikor a menekültek a francia kikötővárosnál útját állták, ő pedig mellettük elhaladva feléjük rántotta a kormányt. Erről videofelvételt készített, és közzétette az interneten. Most közúti veszélyeztetéssel vádolják.

„Egy már felmászott rám, csak szólok. Itt van mögöttem, most mászik a traktor meg a pótkocsi között” – hangzik el a felvételen.

A sofőr úgy tudott továbbmenni, hogy egy mellette hangosan dudáló másik kamion utat tört a menekültek között, de a felvétel szerint távozás közben Jeddi Árpád hangos káromkodások közepette többször az autópályán sétálók felé rántotta a kormányt.

A negyedórás felvétel alapján a kamionos ellen Tényi István az V. kerületi Fidesz egykori tagja tett feljelentést. A férfinak közúti veszélyeztetés miatt kell felelnie.

Hírdetés

„Szándékosan három alkalommal jobbra, a külső forgalmi sávba, egészen az úttest széléig kormányozta a járművét, ahol további 15-20 fő nem azonosítható bevándorló haladt szemben a forgalommal. A vádlott miközben folyamatosan szidalmazta a gyalogosokat járművével olyan mértékben megközelítette őket, hogy többüknek a baleset elkerülésének érdekében félre kellett ugrani. A vádlott manővere következtében személyi sérülés nem történt, cselekményével azonban az úttesten tartózkodó gyalogosok életét, testi épségét szándékosan veszélyeztette” –  így az Egri Városi Ügyészség ügyésze, Dr. Szajlai József.

A vádlott tagadta bűnösségét. A Füzesabonyi Járásbíróságon azt mondta, éppen, hogy az ő élete és járműve volt veszélyben, mert a migránsok mindent elkövettek, hogy feljussanak a kamionokra.

„Ezzel egyidejűleg vettem észre, hogy az autópálya szelvény túloldaláról, nekem balról három migráns akarja támadni álarcban a fülkét, próbálja egyikük kinyitni az ajtót, és elindulásom pillanatában nekem balról, szemből, átlósan érkező férfi felbukik, és hasra esik a kamion előtt. Ekkor csak hirtelen jobbra kormányzással tudtam elkerülni, hogy ne üssem el a félig-meddig alám esett embert. Indokolt utalni arra, hogy a helyzet adta szituációban eleve felfokozott idegfeszültséggel érkezik meg az ember egy ilyen helyre, amikor előre tudja, milyen jellegű inzultusok fogják majd érni, és bármilyen agresszív magatartás megtörténhet egy pillanat alatt” – olvasta fel Dr. Kántor István Zoltán, a Füzesabonyi Járásbíróság bírója Jeddi vallomását.

A magyar férfi ellen a francia hatóságok nem indítottak eljárást.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »