Nem érti, hogyan bocsáthatna meg László Petrának a Röszkénél felbukott Iszlám Állam-szimpatizáns

Nem érti, hogyan bocsáthatna meg László Petrának a Röszkénél felbukott Iszlám Állam-szimpatizáns

Az 52 éves Oszama Abdel-Muhszen Algadab már Németországban van a fiával, onnan adott interjút a brit The Daily Mailnek.

A négygyerekes apa elmondta a lapnak, hogy 12 napos, fárasztó út után érkeztek a szerb–magyar határra a hétéves Zaiddal.

"Több ezer ember szorongott egy aprócska területen, és nem engedtek minket tovább – mesélte. – Az emberek kezdték elveszíteni a türelmüket, és tovább akartak indulni a tíz kilométerre lévő határra. Ott rendőrök igyekeztek megállítani az embereket."

Algadab elmondta, hogy hatalmas volt a káosz. "Az emberek lökdösődni kezdtek. Nem tudtam, honnan jött a lökés, nem tudtam, hogy rendőr volt-e, vagy operatőr. Csak annyit éreztem, hogy a földre zuhanok."

A férfi később látott egy felvételt, melyből azt olvasta ki, hogy László Petra gáncsolta el őket.

"Hogyan tudnék megbocsátani neki?" – mondta az újságnak. A fiával együtt mindketten zúzódásokat szenvedtek az eséstől.

Elmondta azt is, hogy korábban Szerbiában is elgáncsolta a fiát egy rendőr, de "az nem volt annyira durva, mint a magyar operatőr tette". A kisfiú azonban akkor is elesett, ezért is cipelte a magyar határnál.

"A fiam halálra volt rémülve, hangosan zokogott, én pedig miatta rettegtem" – mondta. Az apa az állán, fia a lábán és az állán szenvedett zúzódásokat. A gyerek később hányni is kezdett az átélt sokk miatt – sajnáltatja a brit lap a dzsihadista határsértőt.

László Petra később azt állította: azt hitte, meg fogják támadni – emlékeztetett a Daily Mail. "Az embereknek eszük ágában sem volt megtámadni az újságírókat, akik nagyon kedvesek voltak a menekültekhez" – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Oszama Abdel-Muhszen Algadab, aki soha életében nem gondolt senki megtámadására, ahogy maga az Iszlám Állam is a földre szállt békegalamb.

Hírdetés

Korábban ugyanis hírül adtuk, hogy jámbor lelkületű Oszama Abdel-Muhszen Algadab (Oszámá el-‘Ábd el-Mohszen) "szent háborút vívó harcosoknak" nevezte és tömjénezte az Iszlám Állam mészárosait.

László Petra újabb levélben kért bocsánatot

Az N1TV korábbi operatőre szombaton újabb levelet juttatott el az MNO-hoz, melyben a korábbi sajnálkozását "még pontosabban kifejezi" – példátlan meghurcolása közepette ugyanis úgy gondolhatta (sajnos tévesen), hogy a közös gyökerű talmudista és dzsihadista gyűlölködők képesek és hajlandók a megbocsátásra:

Nehéz pontosan fogalmazni egy olyan helyzetben, amikor egy ember egész eddigi élete dől romba.

Úgy gondoltam, hogy a »sajnálom és megbántam« világos megfogalmazása annak, amit most érzek egy öntudatlan, félelem szülte pánikreakció miatt.

De talán ez még pontosabban kifejezi azt, amit most érzek: ŐSZINTÉN BOCSÁNATOT KÉREK A TÖRTÉNTEK MIATT AZ ÉRINTETTEKTŐL!

László Petra

(Kuruc.info – Origó – MNO nyomán)

Veled vagyunk, László Petra! – szolidaritási oldal alakult (volna) a Facebookon

Gyanúsítottként hallgatták ki a betolakodókat nem simogató operatőrnőt – garázdasággal vádolják

Vérdíjat tűztek ki László Petra fejére

"Féltem, ahogy özönlöttek felém, és elpattant bennem valami" – levelet írt az N1TV kirúgott operatőre

Bevándorlókat rugdosott az N1TV egyik operatőre – elbocsátották, a PM és a DK fel is jelenti


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »