Nem érti a zsidó a maradj otthont

Nem érti a zsidó a maradj otthont

A koronavírus-korlátozásokat be nem tartóknak súlyos szankciókat helyezett kilátásba Bill de Blasio, miközben Trump elvetette a New York-i karantén bevezetésének ötletét.

A koronavírus-korlátozásokat be nem tartóknak súlyos szankciókat helyezett kilátásba Bill de Blasio, miközben Trump elvetette a New York-i karantén bevezetésének ötletét.

A New York-i polgármester figyelmeztette a zsidó közösséget, hogy azokat a zsinagógákat, amelyek továbbra is figyelmen kívül hagyják a koronavírus-járvány mérséklését célzó korlátozásokat és folytatják a közösségi imák megtartását, véglegesen be fogják zárni.

Jóllehet a zsinagógák többsége a koronavírus terjedését a társadalmi érintkezés korlátozásával lassítani igyekvő helyi rendeleteknek megfelelően bezárt, más imatermek nyitva maradtak – írja a The Jerusalem Post.

Néhány zsinagóga azonban továbbra is ragaszkodik a minjenben, azaz tíz vagy több felnőtt férfi jelenlétében történő közösségi imádkozások megtartásához. „Néhány vallási közösség, egyes egyházak és zsinagógák sajnos nem figyelnek az útmutatásainkra, annak ellenére, hogy milyen széles körben ismertek” – folytatta de Blasio.

A polgármester arra kérte mindazon vallásos állampolgárokat, akik ilyen közösségi imákkal találkoznak, hogy hívják fel ezekre a gyülekezet tisztviselőinek a figyelmét, és kérjék őket a rendezvények leállítására. Ha ez nem lenne elég, „további intézkedéseket kell tenniük a bírságok kiszabásáig, vagy akár az épület végleges bezárásáig kiterjedően”.

Mindeközben Trump elvetette a New York-i karantén bevezetésének ötletét – írja a i24 News.

Hírdetés

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke szombat este bejelentette, hogy nem fogja karanténba helyezni a koronavírus epicentrumává vált New Yorkot, miközben korábban utalt arra, hogy ez is a lehetőségek között szerepel.

„A Fehér Ház koronavírussal foglalkozó munkacsoportjának ajánlása alapján, valamint a New York, New Jersey és Connecticut kormányzóival folytatott megbeszéléseket követően felkértem a Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központját (CDC), hogy erős utazási ajánlást adjon ki” – mondta Trump.

– tette hozzá.

Trump bejelentését követően a CDC posztolt is egy tweetet, amelyben felszólította New York, New Jersey és Connecticut lakosait, hogy „a következő 14 napban tartózkodjanak a nélkülözhetetlen belföldi utazásoktól”.

Korábban szombaton Trump a Fehér Ház előtt azt mondta újságíróknak, hogy „megvan az esélye” annak, hogy karanténba helyezi New Yorkot és a szomszédos államokat. Azt is kijelentette, hogy az „erősen fertőzött” New York-iak fenyegetést jelentenek Floridára.

A New York-i kormányzó, Andrew Cuomo a CNN-nek adott interjújában figyelmeztette Trumpot, hogy az államok lezárására irányuló elképzelése „megbénítaná a pénzügyi szektort”.

Neokohn – Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »