Nem érdemes megjavíttatni az árvíz által elárasztott autókat

Nem érdemes megjavíttatni az árvíz által elárasztott autókat

Nem éri meg megjavítani a legtöbb elárasztott autót, mivel a költségek meghaladhatják az értéküket. A víz által elárasztott autóknál az elektromos rendszer teljes cseréje szükséges, ami több ezer euróra rúg – mondta Petr Vaněček, az Aures Holdings közös ügyvezetője, az AAA Auto és Mototechna autóközpontok üzemeltetője. Szerinte számítani kell arra, hogy rövidesen felületesen helyrepofozott autók fognak megjelenni a hirdetésekben és a kisebb autókereskedésekben.

Rámutatott, hogy a modern járművek tele vannak elektronikai berendezésekkel és biztonsági elemekkel, amelyek a víz hatására jelentősen megnövelik a meghibásodás valószínűségét. Bármikor leállhat például az elektronika.

Megjegyezte, hogy az elektromos autók akkumulátorai vízállóak ugyan, de elsősorban az esőcseppek ellen. Ha az akkumulátor víz alá kerül, akkor a garancia érvényét veszti.

Hírdetés

Ezen felül idővel fennáll a veszélye, hogy az érintett tulajdonosok megpróbálják eladni az elárasztott és felületesen javított autóikat magánhirdetésben vagy autókereskedésekben.  A legjobb tanács a használt autó vásárlásához árvíz után a gondosság, óvatosság és a megbízható kereskedő.

„Fontos, hogy a vásárlási szerződésben szerepeljen, hogy az autó nem volt elárasztva, hogy a reklamáció keretein belül pénzbeli kompenzációt lehessen kérni” – zárta le Vaněček.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »