„Nem érdemeltük meg a kijutást” – norvégok a pótselejtezőről

A norvég játékosok szerint az edző nem hibázott, de a szaksajtó szerint Per-Mathias Högmo húzásai miatt szenvedtek kettős vereséget Magyarországtól a 2016-os Európa-bajnokság pótselejtezőjében.

Az egyik legnépszerűbb norvég napilap, az Aftenposten online kiadása több cikkben is foglalkozott az általuk Eb-fiaskónak nevezett pótselejtezővel. A lap osztályozta a norvég futballistákat, 1-10-ig terjedő skálájukon négyen kaptak négyest, a többieket még kevesebbre tartotta (hárman kettest kaptak) az Aftenposten. Véleménycikkükben azt írják, Per-Mathias Högmo szövetségi kapitány mindent kockáztatott és mindent elveszített.

Idézik a Dárdai Pál Herthájában futballozó Per Ciljan Skjelbredet, aki szerint közel jártak a továbbjutáshoz, de tudják, nem voltak elég jók. „Ürességet érzek” – mondta Skjelbred, akit meglepett, hogy a magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck három ponton is változtatott az oslói kezdőhöz képest. Skjelbred szerint tanulniuk kell a hibáikból.

A magyarok megérdemelték

Hírdetés

A kapus szégyellte magát a magyarok elleni Eb-pótselejtezőt követően. Örjan Nyland az Aftenpostennek kijelentette, megérdemelten jutottak a magyarok az Eb-re. „Ugyan sok helyzetet kidolgoztunk, nem tudtuk értékesíteni ezeket, ezért nem érdemeltük meg, hogy jövő nyáron Franciaországba utazzunk” – mondta a kapus. Per-Mathias Högmo szövetségi kapitányt kritizálták a csapat összeállítása miatt, például azért, hogy nem volt klasszikus csatár a kezdőben és Martin Ödegaard, valamint Moi Elyounoussi személyében nagyon fiatalokat is játszatott. Ám Nyland úgy véli, hogy ez volt a lehető legerősebb tizenegy, amelyet pályára küldhetett a szakvezető.

Bíznak a stábban

A keret egyébként bízik Högmóban és a játékosok remélik, hogy vele készülhetnek a 2018-as világbajnokság selejtezőire is. „Folytatnunk kell a közös munkát. Ezúttal nem jött össze, de azért kell melóznunk, hogy ott legyünk a 2018-as vb-re tartó vonaton” – zárta szavait a német Bundesliga 10. helyén álló Ingolstadt hálóőre.

Nagyon csalódottak vagyunk – ezt már a vasárnapi meccsen szerepet nem kapó Alexander Söderlund mondta, miközben jött le a pályáról. Szerinte az oslói meccshez képest végrehajtott módosítások jól is elsülhettek volna. Hasonlóan vélekedett Tom Högli is, aki szerint támadóbb csapatot állított össze Högmo kapitány, aki felismerte, hogy a magyarok fejjátékban jók, de a földön tartva a labdát meg lehet verni őket. A vereség ellenére Högli szerint is teljes a bizalom az edzői stáb iránt.

A norvég válogatott a vereséget követően egyébként nem búslakodott: jó hangulatú vacsorán elbúcsúztatta a csapattól a 31 éves Tom Höglit. A játékos az első meccsen még szerepelt, majd a visszavágón nem, így 49 meccsel a háta mögött mondott búcsút a válogatottnak – írta a norvég lap.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »