Nem érdekelnek az EU úgymond alapelvei és értékei – az egész egy csomó hamisság…

Az Európai Unió (EU) külső határának védelme és a schengeni övezet kiteljesítése mellett a közösség közép-európai tagországainak tiszteletét is hangsúlyozta Annegret Kramp-Karrenbauer, a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke az EU reformjáról szóló írásában.

Az írást Emmanuel Macron francia államfő javaslatára válaszul tett közzé a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban. A politikus kiemelte, hogy az EU „példa nélkül álló sikertörténet”, és az „európai eszme” támogatottsága minden eddiginél nagyobb. Azonban a pártokon alapuló reprezentatív demokráciára, a jogállamiságra, az egyén szabadságára és a szociális piacgazdaságra épülő „európai életforma” határozott, „offenzív” képviseletéhez meg kell erősíteni az EU-t.

Hírdetés

Az erősebb EU-hoz elengedhetetlen a tisztelet a közép- és kelet-európai országok „megközelítésmódjai és a közös európai történelmünkhöz és kultúránkhoz adott különleges hozzájárulásuk” iránt. Ugyanakkor nem férhet kétség az alapértékekhez és -elvekhez, ezek nem képezhetik alku tárgyát – írta Annegret Kramp-Karrenbauer.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »