Nem engedték felszállni a vendégmunkások repülőjáratait Jászvásáron

Nem engedték felszállni a vendégmunkások repülőjáratait Jászvásáron

Cătălin Bulgariu, a jászvásári (Iași) nemzetközi repülőtér igazgatója pénteken bejelentette, törölték azokat a charterjáratokat, amelyek pénteken román vendégmunkásokat szállítottak volna Németországba.
Az első gépnek 13 órakor kellett volna felszállnia Baden-Baden felé, a második pedig fél órával később indult volna Nürnbergbe.

Amint arról helyszíni riportunkban beszámoltunk, csütörtökön több ezer, németországi idénymunkára induló ember zsúfolódott össze Kolozsvár nemzetközi repülőterén, ahol a rendvédelmi szerveknek kellett felszólítani a kötelező távolság betartására az utasokat. Ez csak részben sikerült, az ügyben bűnvádi eljárás indult. 

Hírdetés

Ludovic Orban kormányfő csütörtökön este azt nyilatkozta, a kolozsvári repülőtér igazgatója nem tájékoztatta a hatóságokat a kétezer szezonmunkás indulásáról, ezért nem tudták meghozni a szükséges intézkedéseket. Egyébként a miniszterelnök szerint csütörtökön 13 járat indulása volt betervezve Kolozsvárról, és tudomása szerint nem tesztelték koronavírusra a külföldre induló idénymunkásokat.

A kolozsvári történések nyomán Jászvásáron drasztikus intézkedéseket hoztak. Cătălin Bulgariu reptérigazgató az Agerpres hírügynökségnek pénteken délelőtt elmondta, a Hivatalos Közlönyben hamarosan megjelenik a miniszteri rendelet, miszerint felfüggesztik a pénteki charterjáratokat.

Jelenleg megpróbálunk egyeztetni a munkaközvetítő cégekkel, hogy vegyék át és vigyék haza az embereket, mert semmiféle repülés nem lesz pénteken” – fogalmazott a jászvásári reptérigazgató. Egyébként Cătălin Bulgariu szerint a pénteki járatok eredetileg csütörtökre voltak betervezve, de elhalasztották az indulást. A jelenlegi helyzetben azonban a pénteki, illetve a szombatra tervezett járatokat is törlik.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »