Nem engedték be a Színművészetibe az új kancellárt

Nem engedték be a Színművészetibe az új kancellárt

Szarka Gábort nevezte ki az alapítvány.

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány október 1-től Szarka Gábort, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campus-főigazgatóját nevezte ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárjává.

Hírdetés

Szarka Gábor 48 éves, jogász, biztonság- és védelempolitikai-szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docense és díszpolgára. Diplomataként Párizsban szolgált katonai attaséként, később a Nemzeti Ipari Park Üzemetető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese volt, franciául és angolul beszél felsőfokon. Az eddigi kancellár, dr. Vonderviszt Lajos aktívan részt vesz az átadás-átvétel lebonyolításában – tudatta az intézmény a Papageno portálon megjelent közleményben.

Arról is beszámoltak, hogy kedden az SZFE polgárai közül tucatnyian meggátolták Szarka Gábort abban, hogy belépjen az egyetem épületébe, és aktívan közreműködhessen az átadás-átvétel folyamatában. Az új kancellár ennek ellenére mindent megtesz annak érdekében, hogy feladatait a jövőben a lehető legmagasabb szinten elláthassa – tették hozzá.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása ellen hetek óta tiltakoznak az intézmény hallgatói.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »