Nem engedik át Ausztriába a migránsokat szállító vonatokat

Nem engedik át Ausztriába a migránsokat szállító vonatokat

Nem engedik át Ausztriába a migránsokat szállító vonatokat Magyarországról. A bevándorlókat Hegyeshalomnál leszállítják a szerelvényekről – az osztrák határt csak gyalogosan közelíthetik meg.

Szombaton is több száz migráns indult el gyalog a befogadó-állomásokról és a fővárosi pályaudvarokról Ausztriába. A kezdetben a közúton vonuló bevándorlóknak civilek és önkéntesek vittek ételt és italt. Délután aztán a rendőrség úgy döntött, hogy a vasútállomások felé tereli a csoportokat, ahol végül felengedték őket az osztrák határ felé tartó menetrend szerinti vonatokra. Sokan eljutottak a Nickelsdorfi vasútállomásra, ahonnan Bécsbe, Salzburgba és Németországba szállították őket.

Két szerelvény érkezett Hegyeshalomra

Éjfél előtt egyébként két szerelvény érkezett Hegyeshalomra, mintegy 1000-1200 migránssal. A menekültek gyalog indultak el a vasúti megállóból az osztrák határ felé, ahonnan a bécsi Westbahnhof pályaudvarra szállítják őket. Innen utaznak tovább a németországi úti célokhoz. Az osztrák vasúttársaság közlése szerint szombaton 8500 migráns érkezett Magyarországról a Westbahnhofra.

Időben értesültek róla

A Keletiben várakozó migránsok időben értesültek az osztrák hatóságok lépéséről, ezért több százan átvonultak a Déli pályaudvarra, ahol felültek a Győrbe induló menetrend szerinti járatokra. Még éjfél előtt át akarták lépni a hegyeshalmi határt. Úgy tudjuk: a rendőrök arra kérték a vasút társaság embereit, hogy lehetőség szerint ne konfrontálódjanak a migránsokkal.

Hírdetés

Blokád 17 órás veszteglés után ismét megindulhatott a forgalom a hegyeshalmi határ-átkelőnél. A magyar rendőröktől az osztrák hatóságok kérték, hogy állítsák le az Ausztriába igyekvő autósokat a migránsokat szállító autóbuszok miatt. A magyar rendőrök viszont délután 5 óra körül útjukra engedték az autósokat, akik előzőleg élő-lánccal állták el az autópálya Budapest felé haladó oldalát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »