Nem engedi el a koronavírus-járvány következtében árván maradottak kezét a Regőczi Alapítvány

Nem engedi el a koronavírus-járvány következtében árván maradottak kezét a Regőczi Alapítvány

Jótékonysági árverést rendez a koronavírus-járványban árván vagy félárván maradt gyermekek megsegítésére a Regőczi Alapítvány. Az aukció részleteiről a Család-barát magazinban mesélt Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Műtárgy-, ékszer- és numizmatikai ritkaságok és luxus lakberendezési tárgyak megvásárlásával nemes ügyet szolgálhatnak a régiséggyűjtők – mondta Herczegh Anita, Áder János volt köztársasági elnök felesége a Duna Család-barát című magazinműsorában.

A Covid-árvák megsegítésére létrehozott alapítványhoz forduló rászorulók száma folyamatosan növekszik, miközben a világgazdasági helyzet átalakult, és egyre nehezebb támogatókat találni. Herczegh Anita felidézte, hogy a közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő akciója keretében tavaly több mint 345 millió forintot gyűjtött össze az ország, ám mivel hosszú távú segítséget szeretnének nyújtani, ezért folyamatosan dolgoznak az újabb kampányokon.

Hírdetés

„Mindaddig, amíg ezek a gyerekek iskolába járnak, szakmát tanulnak vagy egyetemi tanulmányokat folytatnak, célkitűzésünk szerint támogatnunk kell őket. Folyamatosan új ötleteket kell kitalálnunk, ilyen az elnöki ajándékok elárverezése. További terveink is vannak, hiszen körülbelül húsz évre kell előre gondolkodjunk” – mondta a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke, Herczegh Anita.

Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója hozzátette, az emberek szeretnek jók lenni, ha előcsalogatják belőlük ezt az érzést. „A szakmánk szépsége, amikor megtaláljuk az utat, amin keresztül mozgósítani tudjuk a közönségünket. A Jónak lenni jó! kedvezményezettjeinek életét a műsor végeztével is mindig figyelemmel kísérjük, így a Regőczi Alapítvány munkáját is segítjük a lehetőségeink szerint” – hangsúlyozta a Jónak lenni jó! projektvezetője.

A teljes beszélgetés újranézhető a Médiaklikken, ahol a Család-barát korábbi adásai is elérhetők.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »